Pagerank Hoarding funkar inte

Tanken med Pagerank Hoarding är igentligen ganska god och innebär att man inte ska “läcka” pagerank utan så att säga behålla den i största möjliga mån på sajten. När man länkar till flera sidor fördelas länkkraften jämnt på länkarna. Tanken med att inte ge länkkraft åt massor onödigt är ganska riktig, men många blir då rädda att länka till allt annat än det de vill ta positioner på. Det går inte heller bra ihop med Googles algoritm att sitta och hålla igen på externa länkar. Google vill mer än gärna indexera och ranka din sajt, men samtidigt vill spindeln komma vidare när detta är gjort. Man skulle kunna säga att Google inte gillar återvändsgränder.

Nackdelarna med Pagerank Hoarding överväger fördelarna med att frivilligt länka till några andra,, väl utvalda sajter. Självklart ska/bör man  inte länka hej vilt till helt orelaterade sidor, men att länka till en relaterad sajt med hög trust höjer även din sajts trust. Att en sajt har hög trust betyder att Google har stort förtroende för den. Detta brukar ofta avspeglas i sajtens pagerank, är den hög så även trustranken hög.

Det finns dock några undantag. Du bör undvika att länka till en direkt konkurrent med bra länktext. Detta styrker då konkurrentens position ytterligare och du får svårare att komma ikapp, alternativt blir omsprungen av denne. Du ska också akta dig för att länka till saker som inte är bra, t.ex spamsajter och bestraffade eller bannade sajter. Det är inte heller bra att ha allt överdrivet mycket utgående länkar från sin sajt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *