Kolla upp din placering på Google

Det kan vara ytterst intressant att se var ens sajt placerar sig i Google’s sökresultat. Det finns diverse tjänster för detta men jag är skeptisk mot många av dem. De känns ibland opålitliga och ofta kollar de bara Google.com, alltså det engelska sökresultatet.

Klistra in länken nedan i webbläsarens adressfält och byt ut “SÖKORD” mot det önskade sökordet. Då får du de första 100 sökresultaten i en lista med enbart sidornas titel. Tryck sedan CTRL-F och sök på sin sajts titel så hittar du den förhoppminsvis i topp100-listan.

http://www.google.se/ie?q=SÖKORD&num=100

Vill du se var du placerar dig på en sökfras separerar du bara orden i frasen med plustecken.

http://www.google.se/ie?q=ORD+ORD+ORD&num=100

4 kommentarer

  1. Jag är skeptisk mot tjänster som dessa eftersom jag flera gånger märkt att de inte alltid stämmer. Så var även fallet nyss när jag kollade. Då sa tjänsten att jag placerade mig på plats 10 med sökordet medan en manuell sökning visade plats 6. (och jag var inte inloggad på Google-konto)

  2. Som sagt, Google returnerar fler undersidor ju fler resultat man väljer att visa, det kan du se när du gör en vanlig sökning jämfört med det som står i inlägget. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *