Olika plattformar på City Network

Under söndagkvällen fick jag för mig att jag skulle sätta upp en WordPress-installation på en av mina domäner hos City Network. Efter lite letande i kontrollpanelen lyckades jag aktivera en gratis MySQL-databas under kontots  huvuddomän. När jag skulle logga in på phpMyAdmin tog det däremot stopp, trots korrekt användarnamn och lösenord. Jag försökte därefter installera WordPress på icke-huvuddomänen men använda databasen som var kopplad till huvuddomänen. Det ville sig inte riktigt. Kanske funkar inte localhost då, utan jag måste ange en annan sökväg. Nu börjar jag bli less på detta och slutar försöka för ikväll.

Jag hittade dock något oroande som verkligen kan avgöra om jag kommer fortsätta med City Network. Enligt Bineros webbhotelljämförelse kan man inte använda flera plattformar under samma konto på City Network. Detta skulle i så fall tvinga mig att välja antingen Windows eller Linux. Jag är verkligen i behov av dem båda.

För övrigt så välkomnar jag att City Network just nu börjar bli klara med en ny kontrollpanel.

EDIT: Nu visade det sig inte vara något problem eftersom WordPress (PHP) funkar utmärkt på Windows-server. Jag som hade fått för mig att det krävdes Linux-server för det.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *