Nej till WordPress

Ikväll lyckades jag sätta upp min WordPress-blogg på City Network och började så smått att fixa med designen av kategorier och poster m.m. Jag ville ha en smidig liten sajt om hotell indelat på länder och städer i Europa. Det dröjde inte länge innan jag kände mig uppgiven och tveksam till att använda WordPress till detta ändamål. Det är helt enkelt för mycket skitkod i WordPress och att få bort den så att det blir SEO-vänligt kommer ta för mycket tid. Då är det mycket smidigare för mig att ta någon av mina HTML-mallar och lägga in allt innehåll manuellt inom p-taggar samt skapa mina egna länk-taggar m.m. Jag vill ha en sajt som inte alls påminner om en blogg. Med andra ord måste jag rensa bort allt som kännetecknar en blogg: kommentarer, arkiv, postat i, postat datum, senste poster, senaste kommentarer. Dessutom måste man installera en massa plugins för att fixa korrekt rubriksättning m.m.

Nä, jag förstår verkligen inte dem som förespråkar WordPress till mindre informationssajter som man själv uppdaterar. Men det handlar kanske om hur van man är att arbete på ett visst sätt.

4 kommentarer

  1. Det handlar enbart om att välja rätt tema. Ta t.ex. mina träningssajter som den om träningscyklar”. För många som arbetar med WordPress så är det tydligt att grunden är blogg-lik men temat saknar datum, kategorier, etc. Kan man grunderna i HTML så tar det inte många minuter att göra om ett WordPress-tema så att det blir perfekt för en affiliatesajt. Tittar vi på fördelarna så är det buggfritt, har “fina” URL från början, erbjuder tusentals plugin, samt framtidssäkrar. Har man sedan gjort ändringar i ett tema så kan man återanvända detta på andra sajter vilket sparar mycket tid i jämförelse med att behöva hoppa in i HTML-läge, skicka bilder genom FTP, ändra åäö så att dessa visas rätt, etc.

    Samtidigt skadar det inte att använda alternativ. Ta t.ex. viktvast.se

  2. Fast de sidor ni länkar till ovan har fortfarande en ramstruktur som påminner om wordpress. Vill man ha ngt helt eget tycker jag absolut inte att man ska vara rädd för att kavla upp armbågarna och dyka ner i dreamweaver.

  3. Som Jonas säger men de svåra med den idén är ju att sedan implementera den nya skapelsen till wordpress, har inte försökt själv så jag har ingen erfarenhet men det är vad jag antar och hört.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *