Ny artikelkatalog lanserad

Nu har jag lanserat en helt ny artikelkatalog på kwm.se. Tanken är att den ska efterträda Infoz.se eftersom den senare börjar ta allt för mycket tid i anspråk. Infoz underhålls nämligen helt manuellt och artiklar skickas till mig via e-post. Allt innehåll kommer ligga kvar på Infoz, så det behöver ni inte oroa er för. Jag kommer också fortsätta ta emot artiklar till Infoz men försöka styra om majoriteten av de som inkommer till kwm.se.

På kwm.se har jag hittils skapat endel kategorier men efter en stund tog min fantasi slut. Jag får helt enkelt fylla på allteftersom. Denna WordPress-lösning innebär flera  fördelar, både för skribenterna och mig. Skribenterna kan själva utforma länkarna som de vill och jag kan lägga min tid på annat än att flytta över texter från Word-dokument till HTML-filer.

12 kommentarer

 1. Kul. Jag tror absolut att där finns en framtid för seriösa artikelkataloger i Sverige om man bibehåller kravet på kvalité. Det är trots allt i praktiken bara en opersonlig blogg med många inlänkar. Nu gäller bara att helt enkelt få fler att upptäcka fördelarna och börja använda katalogerna. Tyvärr verkar det som att länken till Infoz pekar fel i inlägget. På tal om Infoz, har du tjänat några pengar genom den sidan? Jag överväger att stoppa in reklam på Halsoartiklar.se men vill samtidigt inte gå till överdrift.

  1. Jag hoppas också att det kan funka med artikelkataloger framöver. Anlednignen till att jag fokuserat så mycket på dem nu är att jag försöker se hur mycket länkarna från dem egentligen är värda. Personligen tror jag att en väl underhållen katalog kan funka bra. Bäst är nog de nischade, eftersom risken är att en som täcker alla ämnen blir för spretig.

   Reklamen på Infoz ger inga jättesummor direkt, men tillräckligt för att betala för domänen. Sidan har dessutom bara 30 besökare per dag.

   Testa att lägga in en 468×60 Adsense-enhet under artiklarna. Den borde passa ganska bra där.

  1. Det tar mer och mer tid. I början kom det in en artikel varannan dag ungefär. Nu kan det komma uppemot 4-5 st per dag.

 2. Borde inte musik vara med som en kategori? Har du någon strategi för att få inlänkar?

  Såg att du stavat fel till “artiklar” på undersidan Varför skriva här, inte för att va petig förstår att sidan är ny, men med tanke på att det är ett keyword så.

  1. Kategorierna ska jag fortsätt jobba med under helgen.. Musik är helt klart en kategori som borde finnas med. Inledningsvis tänkte jag länka till den från några egna sajter. Senare tänker jag köra samma strategi fom med Infoz. Där uppmanar jag artikelskribenter att själva länka till sina artiklar för att stärka dem, men då från en annan sida än den artikeln länkar till.

   Felstavning rättad, tack. Det är lugnt, jag är lite petig med sån’t själv :)

 3. En sån här sajt kanske skulle ha en speciell inriktning om den skulle ge riktigt stort värde. Men det ser ut som det kanske löser sig själv. Det verkar iallafall bli mest artiklar om resor – så det kanske bli en resetips-sajt av det till slut..

  1. Jag går ut brett med kategorier för att attrahera så många som möjligt. Efter några månader kan jag nog gallra bort lite kategorier som det inte skrivs så många artiklar till. Dem kan i så fall läggas under “övrigt”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *