SEO-skadad?

Jag misstänker att jag börjar bli allvarligt SEO-skadad. Det är inte normalt att tänka på sökmotoroptimering hela den tid man spenderar på nätet. Jag kan komma på mig själv sitta och kolla på källkoden för Elgigantens sajt när jag bara skulle se om de hade någon schysst pryl att köpa. Eller så sitter jag med vännerna då någon ska googla efter något och jag anmärker på sökfrasen de använder. Eller så klickar de på de sponsrade länkarna i tron om att det är det första organiska sökresultatet.

Jag kan också komma in på SEO när jag pratar med vännerna om något helt annat. Ord som Google, hemsida och internet är ord som lätt triggar igång mig. Ofta är de intresserade till en början men tröttnar när jag blir alltför detaljerad. Det här med Google och webben är ju trots allt något som alla kan relatera till nu för tiden. Många saknar dock förståelse för den bakomliggande tekniken. Varför ska de egentligen ha kunskap om det? Det viktigaste för dem är ju att t.ex. Facebook fyller sitt syfte, inte om det görs med PHP, ASP.NET eller Javascript. Undrar om bilmekaniker tänker på samma sätt, och stör sig på folk som inte är intresserade av vad som gör att bilen rullar framåt eller kan svänga. Men för bilisterna är det inte det viktiga, det är att de kommer dit de ska.

Jag får helt enkelt hålla SEO:n för mig själv och endast diskutera den med likasinnade. Har ni någon yrkes- eller hobbyskada som liknar min, berätta gärna om den. Släpp ut det bara :)

7 kommentarer

 1. Jodå i temp.panelen på min bil så står H1 när högsta värme är på i displayen. De första gångerna reagerade jag på att saknades.
  Sedan kan det hända att jag famlar efter musen för att klicka på länkar i en papperstidning. Sedan brukar jag titta till i ned högra hörnet på sagda tidning för att se vad klockan är.

 2. Jag jobbade som telefonförsäljare en gång i tiden. Hade ett vansinnigt och snudd på påfluget intresse för vilken operatör folk ringde med, vilken mobil mina vänner hade osv. Som tur är försvann det ganska fort efter att jag slutade. =)

 3. Det är faschinerande med “arbetsskador” av den här typen. För snart 10 år sedan började jag som säljare på Hemglass. Efter några månader på jobbet satt jag i min egen bil och hissade ner rutorna när jag körde in på villagator m.m. Anledningen var att knappen för att plinga i glassbilen satt på samma ställe som knapparna till fönsterhissarna i personbilen.

 4. Haha roliga historier!

  Det enda jag haft som arbetsskada är nog efter man haft ett telefonjobb eller något sånt under en längre period.

  Då börjar man tacka alla innan man avslutar samtalet på privatsamtal också :P

 5. Jag instämmer i att det är lätt att bli yrkesskadad. Tidigare i mitt yrkesliv rabblade jag PLU-koder på nätterna efter några veckor i snabbköpet.

  Nu för tiden måste jag dock säga att min passion för orerande om cykel har dämpats lite i samtal med icke cykelskadade eftersom jag ända får prata så mycket cykel med initierade på arbetstid. Det har nog underlättat umgänget med mig ;)
  Däremot kan jag prata SEO, affärsutveckling och entreprenörskap både till höger och vänster. Inte mitt yrke egentligen, men en del av mitt företagande.

 6. erm… du behöver nog inte oroa dig. alla är vi arbetskadade.

  när du börjar drömma mardrömar där du ska migrera en sida till en ny domän och sumpar 301-orna … då är det jobbigt.

 7. Det är ingen arbetsskada men jag tröttar alltid ut mina vänner om sådant jag är intresserad av. Främst då de köpt en iPhone och jag visar smarta tricks och funktioner, eller så tjatar jag om bloggar, seo eller datorer. Borde verkligen tagga ner lite. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *