The Phone House och Google

Kvällens avsnitt av Dokument Inifrån rörde inte bara upp mina känslor. På Twitter har det sagts mycket negativt om The Phone House och deras s.k. säljsekt. Personligen hoppas jag att företagets verksamhet upphör redan imorgon. Även om det inte blir så drastiskt så kommer nog deras försäljningsiffror se väldigt dystra ut framöver. Men som alltid så glömmer människor snart. Se bara på skandalen med den ommärkta köttfärsen hos ICA. Kommer du ihåg den?

Jag reagerade på en intressant sak på Google sök nyss. Det var ett mycket sofistikerar “Sökresultat i realtid” som rullade på andraplatsen för sökningar påthe phone house“. Där rullas Twitter-kommentarer ut i serpen. Förstaplatsen bestod av ett nyhetsresultat från IDG. Den officiella sidan var för tillfället nedknuffad till en tredjeplats. Google är riktigt snabba på att snappa upp diskussioner och för vilka sökorde de är relevanta.

The Phone House på Google

8 kommentarer

  1. Den var nog överdriven men visar ändå att folk glömmer sånt här väldigt snabbt. Skandia-skandalen är likaså något som folket verkar ha glömt nu.

 1. Jag förstår inte att folk ens jobbar som försäljare åt The Phone House.. Hur dum får man vara om man tror man ska tjäna 30000kr i månaden på att sälja åt dom? Ungdomar är för godtrogna i dagens samhälle.

  1. Det stämmer nog att de är för godtrogna, eller att de inte kollar upp sina rättigheter. Pengarna kan säkert förblinda dem också. Det ursäktar dock inte att The Phone House bryter mot flera lagar och utnyttjar sina anställda på det sättet. Nu var det väl som tur var någon/några klipska ungdomar som uppmärksammade media om detta.

 2. Ett bra exempel på hur Internet bidrar till att öka konsumenters makt mot företagen. Det går inte längre att säga en sak och göra en annan. Detta bidrar ju helt klart till att företag måste tänka till två gånger, det mesta ska ju hålla för att synas på Google…

 3. Nu verkar de ha köpt Adwords-annonser på söktermen “the phone house” också. Rätt smart om man vill knuffa ner alla negativa nyhets- och twitter-resultat!

  “The Phone House
  Med anledning av SVTs dokumentär vill vi informera. Läs mer här!
  http://www.phonehouse.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *