Nu ska jag undersöka Twitter

Jag har länge dragit mig för att börja twittra. Jag tyckte till en böjan att det bara var något substitut för statusuppdateringarna på Facebook, en åsikt (fördom?) som fortfarande förföljer mig. Vad jag än må tycka om sociala medier så är det ju ett faktum att man kan göra mycket bra marknadsföring genom dem. Många followers på Twitter eller en facebooksida/-grupp med många medlemmar är ungefär som att ha en massa prenumeranter på ett nyhetsbrev. En möjlighet att skicka direktreklam till en massa människor på samma gång.

Jag vet dock inte vad jag ska twittra om. Antagligen blir det något webbrelaterat. Hur ofta ska man twittra och vad är värt att twittra om egentligen? För min del blir det nog att tipsa om lite SEO-relaterade läsvärdheter som jag stöter på i min framfart på webben. Det är vad jag kan bäst och är mest intresserad av.

5 kommentarer

 1. Jag är en av Sveriges sämre twittrare misstänker jag. Men ändå skönt att ha, följer nämligen en hel del personer som kan vara rätt sköna att scrolla igenom ibland. Vissa twittrar bara skräp, uppåt 100 inlägg om dagen med bara konstiga tankar. Andra marknadsför nästan bara sina egna blogginlägg och tjänster osv.

  Ett tag försökte jag använda twitter till att ställa frågor, men svaren uteblev. IRC chattar eller experter på MSN brukar ha svar på det mesta och svarar betydligt snabbare än tattar-twitter.

 2. För mig har användandet av Twitter ökat. Följer man rätt personer/företag kan man få många bra uppslag genom Twitter. Själv Twittrar jag när jag har något som jag tycker kan vara av värde för de som följer mig. Ibland slinker väl något nonsens med också, men är då oftast i en konversation.

  Gott Nytt År!

 3. Viktor har helt rätt i att det finns mycket skit på Twitter. Många som på sina bloggar och sajter vanligtvis är väldigt professionella har en tendens att skriva om totalt meningslösa privata vardagssaker på Twitter.

  Men följer man rätt människor, rätt företag och rätt hash-taggar så finns det mycket intressant att läsa och konversera över. Det mest imponerande med Twitter är att man kan upptäcka och följa de senaste samtalsämnena och fenomenen så snabbt. Det som tar dagar för att spridas genom bloggosfären tar sekunder att spridas genom Twitter.

 4. Jag använder Twitter (@ordbajsarn) och det är ett mycket bra komplement till bloggen. Jag skriver en del “totalt meningslösa privata vardagssaker” på Twitter, men det gör jag ju på min blogg också.
  Jag tycker att det är en av poängerna med Twitter, att bli lite mer personlig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *