Mina mål inför 2011

I detta inlägg är det tänkt att jag ska redogöra för mina mål inför 2011. Innan jag kommer till dessa ska jag bara följa upp hur det gick med målen jag satte upp inför detta år som lider mot sitt slut.

Här kommer de mål jag satte upp inför 2010 samt en kommentar som berättar hur det gick:

» Jag ska fokusera få ett antal utvalda sajter med mål att göra dem mer innehållsrika och sökmotoroptimerade. På så sätt bygger jag upp en grund med ”färdiga” sajter istället för att ha många halvfärdiga projekt på gång samtidigt. Till dessa sajter hör bl.a. Bilsemester.net, Kaliningradregionen.se, Lubeck.nu, Lugano.se, Rothenburg.se och Schwarzwald.se.

Här tycker jag att jag lyckats bra, särskilt med Bilsemester.net och Lübeck.nu som växt sig riktigt stora och starka. Dessa två står idag för nästan hälften av mina annonsintäkter. De andra är inte riktigt lika starka. Innehållsmässigt har de dock fått en betydligt innehållsökning (procentuellt) jämfört med när året började. Svårigheterna ligger inte i att de rankar dåligt, utan att sökvolymen är liten. Lugano.se är den sajt som fått minst uppmärksamhet under året.

» De totala intäkterna från Google Adsense ska ha ökat med 50% från föregående år när 2010 är slut.

Detta mål klarade jag med råge. Annonsintäkterna har ökat med 450%

» Jag ska göra en ordentlig översyn av utlänkarna från Wasabi.nu och kontrollera så att alla jag gjort länkbyten med fortfarande länkar mig. Om tid och ork finns ska Wasabi.nu också få en ny design.

Kontrollen av länkbyten har jag gjort två gånger under året. Senaste gången var för någon månad sedan. Som alltid hittade man sajter som slutat länka tillbaka, eller helt enkelt upphört helt och hållet.

Någon ny design har det däremot inte blivit. Jag har valt att fokusera på andra sajter och det är inte heller troligt att Wasabi.nu får så mycket uppmärksamhet framöver.

» Ny design till Favoritrecept.com. Eller i varje fall en ordentlig förändring av den nuvarande designen.

Inte heller Favoritrecept.com har fått någon ny design. Sajten har över lag fått lite av min tid men jag tror fortfarande på idén. lite fler recept och man kan få en skaplig ström  av sökmotorbesökare från den s.k. “långa svansen”.

Nu till målen inför 2011

Jag nöjer mig med att presentera dessa i klassisk punktform.

 1. Jag upprepar målet med 50% inkomstökning från annonser. Inför 2011 är det nog orimligt att hoppas på ytterligare 450% ökning.
 2. Jag ska tillåta mig att släppa domäner som jag bedömer saknar tillräcklig potential.
 3. Jag ska fortsätta skapa nya sajter på domäner jag tror har potential. Detta för att de inte bara ska ligga och kosta pengar. Då är det bättre att de betalar sin egen domänavgift.
 4. Jag ska jobba professionellt med SEO, som anställd på ett trevligt företag.
 5. Jag ska sprida mina sajter jämnt mellan två webbhotell för bättre IP-spridning.
 6. Jag ska producera minst ett blogginlägg varannan dag.

Hoppas jag fått med allt nu. Om inte så tillåter jag mig att lägga till något i ovanstående lista. Kolla även in Ordbajsarns mål för 2011 vettja!

10 kommentarer

 1. #2 Den punkten körde jag med för några år sedan. Insåg att jag inte kan sitta med en portfölj som en storfräsare om jag inte gör något med domäner. Har dock släppt domäner i en så stor grad att jag för tillfället känner mig lite domänfattig. Men om någon har premiumdomäner till försäljning så hör av er så kanske jag lägger ett vettigt bud.

 2. Pingback: Gott slut och Gott Nytt År! — theCloudhost bloggen
 3. Intressant att läsa om dina mål och lycka till!

  Får man fråga lite mer om anledningen att ha två webbhotell för att öka IP spridningen? Är detta för att kunna korslänka utan att råka ut för ngt slags straff?

  1. Det stämmer bra. Att länkarna kommer från olika IP-adresser ger ett intryck av att de är naturliga och inte konstruerade. Det vanligaste straffet Google dömer ut vid allt för många länkar från samma IP skulle jag tro är att värdet på dessa dras ner eller nollas helt. Har man hundratals sajter på samma IP som på ett “medvetet sätt” länkar till varandra så skulle jag inte bli förvånad om många av dem försvinner från Google eller knuffas långt bak i serparna.

 4. Kul att du lyckats öka i Adsense så stort.
  Gällande favoritrecept.com så har jag ett tiotal receptsajter med hyfsad kvalité. Vi kanske kan byta lite länkar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *