Domänpundaren måste fixa fram cash!

Den senaste tiden har jag lärt mig att man får betala för sitt missbruk, oavsett om det handlar om heroin eller domännamn. Med all rätta kan man tycka att domänmissbruk är aningen lättare att tackla, och mindre hälsofarligt, än heroin. När fakturorna om förnyelse börjar trilla in på mailen med allt tätare mellanrum kommer kostnaderna ifatt en. Det är inga skyhöga summor men jag har precis betalat en faktura på 1500 kr och idag kom ytterligare en på 1600 kr. Som tur är så finns det pengar att betala dessa.

Jag vet att det finns fler som är i min situation. På Webmaster Network finns en domänpundartråd sedan en tid tillbaka. Några domäner kommer jag be Loopia stryka från fakturan. Det går helt enkelt inte att hålla fast vid dem bara för att.

7 kommentarer

 1. Hej jag heter Olof och är domänköpsberoende…

  Även jag tänker som du ibland att det är ju bättre att vara beroende av domäner än knark men det är inte kul när fakturorna trillar in. Man köper ju så mycket domäner som inte går till projekt ens! Nu startade precis en ny kampanj att man får gratis .se domäner men jag ska försöka hejda mig. Hinner ju inte utveckla nya och samtidigt driva befintliga.

 2. Själv tänker jag hamstra på mig några nya nu under oktober när de flesta stora återförsäljarna kör med gratis eller extremt billigt (Binero gratis till 10000 första, CityNetwork 0,99kr och Loopia 10kr inkl webbhotell)

  Det blir en liten analys i helgen vad jag har för planer för året, och sen köpa. Det värsta som kan hända är ju att dom bara förfaller sen

 3. Olof: Jag känner igen det där med att inte hinna med att utveckla ens en liten sajt till domänerna. Det enklaste borde väl vara en liten reseguide på 5 sidor så att den i alla fall har möjlighet till en skaplig position på några sökord och kan bli “självförsörjande”. När jag skulle rensa såg jag att jag hade Chicagoguiden.se och tänkte att “den låter jag förfalla nu”, men icke. Jag blev rädd att det var ett osmart drag och ska nu få tummen ut och skapa en Chicagoguide där. Kanske sitter jag här om ett år och tänker hur tur det var att jag inte släppte domänen. En femhundring i intäkter på ett år så är jag mer än nöjd. Då går den inte back, samtidigt som den täcker upp för fyra andra “olönsamma” domäner.

  Stefan: Jag ska också göra det tänkte jag. City Network kör ju en 99 öreskampanj just nu. Tänkte förlänga mitt webbhotell där så kan jag dela upp domäner på fler IP/c-nät. Reggar jag 9 domäner så har jag i praktiken “tjänat” / “sparat” årsavgiften :)

 4. Haha, jag fick också min fix för någon dag sedan. Beställde hela 8 domäner för framtida projekt genom Binero – helt gratis.

  Fan…

 5. Ja just det Binero gick steget längre och bjöd på 10 domänregistreringar. Jag har inget konto på Binero så jag slösade bort 17,82 kr på City Network :)

 6. Hehe, sånna fakturor får jag nästan varje månad. De som kommer så här års är på > 10000 SEK

  …borde verkligen börja sålla istället för att köpa fler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *