Nästa Google PR-uppdatering

Den pagerank Google använder för att ranka din sajt uppdateras kontinuerligt. Det är dock bara Google själva som vet om din dagsaktuella pagerank. När man pratar om pagerank-uppdateringar är det frågan om exporter Google gör till sin tjänst Toolbar Pagerank (TBPR). Genom denna kan du se vilken pagerank din webbplats hade vid senaste exporten. Det är också genom Google Toolbar som alla pagerank-tjänster hämtar sina uppgifter.

Ingen förutom Google själva vet när nästa export av pagerankvärden kommer ske. Det finns dock tjänster  på nätet som håller koll på tidigare uppdateringar och gör gissningar om kommande. Normalt brukar Google göra ungefär fyra pagerankuppdateringar till Google Toolbar per år. I början av april 2009 skedde en uppdatering och om jag minns rätt så har jag läst en gissning på att nästa borde ske någon gång runt månadsskiftet maj-juni.

Jag tycker mig också se tecken som tyder på att Google numera uppdaterar PR (TBPR) mer frekvent än tidigare. Alltså att de gör mindre exporter titt som tätt. Jag har nämligen på enstaka nya sajter fått förändringar då det inte hojtats om en större export.

En kommentar

  1. Jo, jag har också samma tendens. Förr brukar det vara 4 uppdateringar men numera blir det mer frekvent som du skriver. Förra uppdatering missade jag nästan. Nästan bör komma snart och det ska bli intressant att se vad man får för PR :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *