Nämn mig i blogginlägg och vinn länkar

TävlingTiden är inne för mig att arrangera en liten tävling. Först tänkte jag att priset skulle vara något pryl av något slag, men eftersom jag antar att det främst är SEO:are som läser detta så kanske ett paket länkar skulle vara ett uppskattat pris.

Så här deltar du

Genom att nämna mig eller min blogg i ett av dina blogginlägg har du lagt grunden för ett deltagande i tävlingen. Det kan t.ex. handla om att du tar upp något jag skrivit (ett blogginlägg) som exempel, referens eller tips på vidare läsning. Du även tillägna mig ett helt inlägg åt mig där du skriver om hur bra jag är o.s.v. :) Till sist ska du också länka till Wedholm.net’s startsida eller ett relevant inlägg du vill hänvisa till. Till startsidan använder du ankartexterna “Kristoffer Wedholm”, “Wedholm” eller “Wedholm.net”. Länkar du till ett enskilt inlägg/sida använder du inläggets rubrik eller URL som ankartext.

När du gjort detta skickar du ett mail till kristoffer@wedholm.net och berättar var jag kan hitta inlägget med omnämnandet och länken. Skicka också med en kort motivering till varför just du är värd en bunt länkar.

Bedömning

Vinnarna kommer utses av mig personligen. Mitt beslut kan ej överklagas, men beklagas. Jag kommer bl.a. titta på hur ofta ni bloggar och hur mycket diskussion det är på din blogg. Bloggens inriktning spelar däremot mindre roll.

Priser

1:a pris10 länkar från unika PR3-sajter inom blandade nischer.
2:a pris5 länkar från unika PR3-sajter inom blandade nischer.
3:a pris3 länkar från unika PR2-sajter inom blandade nischer.

Reservation

Om färre än 10 personer deltar så “betalas” bara 1:a-priset ut. Tävlingen pågår t.o.m. 31 augusti. Länkarna kommer placeras på undersidor, befintliga eller nya. Det är de aktuella sajternas startsida om har det angivna PR-värdet, undersidorna kan dock ha lägre pagerank. Länkarna är permanenta men kan komma att tas bort om jag avyttrar någon sajt där länkar placerats.

11 kommentarer

 1. Kul idé men lite feedback:

  “Jag kommer bl.a. titta på hur ofta ni bloggar och hur mycket diskussion det är på din blogg. Bloggens inriktning spelar däremot mindre roll.”

  Det här fick mig att inte vilja deltaga då jag vet att jag är chanslös. Hade varit bättre med någon form av lottning eller liknande.

  1. Det är svårt det där med prestation för att undvika lottning. Vet inte ens om det är några problem med lotterilagen när det handlar om länkar som priser. Men länkar är värda pengar och det borde gå under lotterilagen.

   Eftersom ingen ännu har skickat in något bidrag så borde det vara ok att ta bort den formuleringen. Inser själv nu att den kan vara svår att bedöma och kanske inte är så relevant/rättvis för tävlingen. Motiveringen borde vara nog.

 2. Kul idé, men risken finns väl alltid att dem som inte vinner efter ett tag tar bort sina länkar och det resulterar i en minusaffär?

  1. Jag är beredd att ta den risken. Ser det egentligen inte som en förlust om det blir så utan det är kul att kunna engagera. Jag har råd att investera vinstlänkarna :)

 3. I will blog Your ass off :)

  Gör ett inlägg på måndag om dig på min sajt!
  Då är jag hemma från semester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *