Google+1 funkar inte på IDN-domäner

google+1Google+1 är en intressant social funktion från Google. Med en enkel knapp kan man låta sina besökare ”gilla” de olika sidorna man har på en sajt. Det här inlägget kommer dock inte handla om Google+1 och dess för- respektive nackdelar. Det kommer handla om att Google+1 inte funkar bra på IDN-domäner.

Bilsemester.net var den första av mina sajter som fick +1-knappar. Där funkade det utan problem, men när jag skulle lägga in samma funktion på Lübeck.nu gick det inte lika bra. Detta trots att de båda sajterna har exakt samma design.

Detta problem uppstår endast på IDN-domäner i Opera, FireFox och Internet Explorer. I Google Chrome visas +1-knappen som den ska.

Efter lite googlande hittade jag denna tråd på Google Webmaster Central. Där skriver en viss Jenny Murphy, Googleanställd, att detta är ett problem som gäller IDN-domäner. Googles tekniker ska tydligen vara informerade om problemet. Hoppas de löser det snart, och att detta inlägg kan hjälpa några som slitit sitt hår över att Google+1-knappen inte funkar.

3 kommentarer

  1. Sätt dig ner och lös problemet själv, det kan säkert ge en del trafik.
    I min blogg har jag en artikel om hur du får en facebook like button att fungera i Internet Explorer, den rankar rätt bra, och det ger en del trafik

  2. Ja, det har varit lite krångel med det där. Jag har dock inte märkt av några problem på min IDN sida där jag haft G + knappen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *