Några sajter på olika sökmotorer

Jag kom på att det kunde vara intressant (för mig) att jämföra de största sökmototernas SERP:ar för några av mina sajters viktigaste sökord och sökfraser. Redan från början förväntade jag mig ganska stora skillnader mellan dessa sökgiganter. Här är ett urval av de sökningar jag gjorde:

Bilsemester.net | “bilsemester”
Google: 1
Bing: 1
Yahoo!: 6

Hamburgguiden.se | “hamburg”
Google: långt bak
Bing: 2
Yahoo!: långt bak

Wedholm.net | “webbutveckling”
Google: 16
Bing: 5
Yahoo!: 49 (Did you mean: webb utveckling) No I didn’t!!!

Vladivostok.se | “transsibiriska järnvägen”
Google: 10
Bing: långt bak
Yahoo!: 11

Lubeck.nu | “bordershop”
Google: 5
Bing: 2
Yahoo!: långt bak

Rothenburg.se | “rothenburg”
Google: 5
Bing: 1
Yahoo!: långt bak

Precis som förväntat var det stor variation i positioneringen. Det mest häpnadsväckande tycker jag ändå var Yahoo’s SERP för “bilsemester”. Den toppas av ett värdelöst Youtube-klipp, följt av ytterligare ett klipp med Peter Apelgren. Antar att de ser någon sorts relevans i det :)

Till sist vill jag tipsa om Nikke Lindqvists sajt Panic.nu [2011-09-04: finns inte kvar] där man kan göra sökningar och se resultaten i Google och Bing brevid varandra.

2 kommentarer

  1. Klart intressant och givetvis blir man ganska nyfiken på vad Bing och Yahoo egentligen tittar på, då resultatet varierar så kraftigt. Känslan är dock att man lättare rankar bra på Bing men tyvärr hjälper det inte särskilt mycket eftersom trafiken där är så liten.

  2. Det verkar som att Bing lägger extremt stor vikt vid domännamnet, vilket gör att sökordsdomäner är mycket fördelaktiga där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *