WP eller egen design till innehållssajter?

Olof ska ha cred för att han gav mig idén till detta inlägg. Här tänkte jag diskutera huruvida man bör använda sig av en färdig lösning (t.ex. WordPress) eller köra på egenkodat när man ska göra mindre innehållssajter. Några fördelar med WordPress är helt klart att det följer med ett publiceringsverktyg samt att det är smidigt att installera.

Fördelarna med den egenkodade sajten är att man har från början har full kontroll på hur man vill använda de olika taggarna som gynnar SEO:n. Detta går givetvis att ordna till även i en WordPress-lösning, men jag tycker det är mycket krångligare att pilla i någon annans kod. Den statiska ssidan har även fördelen att ofta vara snabbare vid laddning än den dynamiska med flera databasanrop. Svarstiden för sajten är en inte helt obetydlig del av SEO:n. Det är även en stor fördel att redan från början ha full kontroll över kod/text-ration på din sajt, ju mer text i förhållande till kod destå bättre. Även när det gäller annonsplacering ser jag större fördelar med den egenkodade sajten, här kan du enkelt slänga in ett annonselement (Adsense-enhet/banner) var som helst utan större problem. Håller man på mycket med affiliatelänkar direkt i texten borde det dock inte spela någon större roll. Gör man dessutom några mallar att utgå  ifrån behöver inte kodningsbiten ta allt för lång tid. Glöm inte heller att testa olika typer av designer och annonsplaceringar för att hitta den perfekta lösningen. Design och annonsplacering påverkar i hög grad hur mycket det klickas på annonser.

Jag vill poängtera att jag har mycket mer erfarenhet av de egenkodade sajterna än att köra WordPress. Därför kan min bild vara kraftigt vinklad, men jag hoppas på kommentarer som ställar  allt till rätta i så fall.

3 kommentarer

  1. Tack för omnämnandet och bra skrivet inlägg, kan bara hålla med det du säger. Har man dock planerat att få till mer än ~10 artiklar hade jag nog ändå kört Wp. Ska man bara göra småsidor kommer jag inte att använda mig utav WordPress längre.

  2. Jag brukar ta bort kommentarfälten och lite annat från färdiga wp mallar för att få de mer som en hemsida och inte som en blogg. fungerar alldeles utmärkt =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *