Mitt radioaktiva sökresultat

Jag blev ganska förvånad när jag upptäckte ett företag som verkar tillverka utrustning för mätning av radioaktiv strålning i “min” serp. Sökningar på Wedholm alltså. Det konstiga är att sajtens startsida inte på något ställe nämner “wedholm”, men jag fick en liten förklaring genom att titta på dess inlänkar. Det visade sig vara ett bolag (kwdnuclearinstruments.com) som ingår i KWD Group, kanske mer känt som Wedholms AB i Nyköping. Jag är lite fascinerad över att sajten rankar så bra på “wedholm” trots att den inte innehåller ordet någonstans på startsidan, som är den som syns i serpen. Wedholm förekommer dock på några undersidor samt att andra Wedholm-relaterade sajter länkar till den.

wedholm-nuclear

4 kommentarer

  1. Själv blir jag allt mer förtvivlad över att inte kunna ta förstaplatsen på mitt namn (utan att kämpa). Den största konkurrenten har länkar från 41 domäner varav 4-5 med ankartexter som innehåller “Stefan”. Själv har jag inlänkar från 128 domäner varav 74 innehåller “Stefan” eller “Stefan Nilsson”. Lägg därtill att jag har sökordet i domän, titel, H1 och ett par gånger i sidan. Konkurrenten skriver inte ens ut det! Min enda tanke är att konkurrenten måste ha en sjukt kraftfull inlänk med rätt ankartext.

  2. @Erik du har slagit din namne prästen då iaf =)

    Kommer på en inte allt för hedrande 79:e plats vid sökning efter mitt förnamn, en annan Göteborgare med samma förnamn kommer bli svår att slå..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *