Min ungdoms entreprenörskap

När dessa program skapades kände jag inte ens till ordet entreprenör. Tror det blev på modet lite senare. Småföretagare var nogt det som användes när jag var 15 år.

Bilden nedan visar mina två skapelser; Malaysia Encyclopedia -97 och FlaggFakta 1.7. En pinsamhetens rodnad blossar upp i mitt ansikte ju mer jag skriver på detta korta inlägg och tittar på disketternas ettiketter. Vad fan höll jag på med!?

Malaysia Encyclopedia och Flaggfakta 1.7

Programmen skapades i Turbo Pascal och var ganska primitiva. Särskilt Flaggfakta som bestod av en lista med länder. Skrev man in t.ex. 27 så ritades Sveriges flagga upp på hela skärmen. Jag har inte kört programmen sedan 1997 och vet inte om de funkar. Källkoden försvann tragiskt nog när min dator var inlämnad på service. Killarna på Wasadata i Linköping formatterade om hårddisken och allt var väck. Kommer ihåg hur smärtsamt det var att förlora allt arbete.

Programmen sålde i 0 exemplar. Inte ens mina föräldrar sympatiköpte dem :)

Min ungdoms entreprenörskap – Del 2
Min första tusenlapp på affiliate

4 kommentarer

    1. Javisst! Jag minns också hur kul jag tyckte det var att skapa dem. Sedan har jag alltid gillat hela grejen med affärsrörelser. Kanske är jag en inbiten entreprenör trots allt.

  1. Det är väl inget fel på omslagen? Du var ju lite kreativ :) Ja, du är nog en inbiten entreprenör trots allt ;)

  2. Inspirerande ändå :) Känns som att många av oss som driver eget nu ändå började rätt tidigt. Och även om idéerna kanske hade en och annan lucka så är det ju av dem vi har tagit lärdom, och tagit oss dit vi är idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *