Mer positiv till Pusha.se m.fl.

Jag egentligen inte dra mig till minnes att jag varit särskilt negativ till Pusha. Faktum är att jag blivit mer positiv till denna tjänst. Tjänster som dessa hjälper till att sprida innehåll på webben till en större publik. Att de har blivit populära märks tydligt då även gammelmedia sedan länge lägger till ikoner/knappar under sina artiklar så att läsarna enkelt kan dela med sig av dem.

Min teori är att små sajter först började använda sociala bokmärkessajter och liknande, men att gammelmedia gjorde dem stora. Utan den stora läsarskaran från dessa nyhetssajter skulle det tagit betydligt längre tid för dem att växa sig stora.

Jag har tidigare här på bloggen lagt ut kodsnuttar för knappar till populära sociala nätverk. Har man en PHP- eller ASP-genererad sida är det lätt att skapa unika länkar att posta genom dessa knappar. Jag har inte gjort någon större utvärdering av hur mina besökare använder dessa knappar. Det verkar dock som att intresset är ganska svalt. Antagligen beror det på att besökarna måste registrera sig på de sociala nätverken för att kunna dela med sig av innehållet de hittat. Är de inte redan medlemmar så är det inte troligt att de kommer registrera sig enbart för att kunna “marknadsföra” mitt material.

Detta är dock inget argument för att ta bort knapparna. De sociala nätverkssajterna får hela tiden nya medlemmar, och i framtiden kommer en större andel av besökarna vara medlemmar och därmed mer “Pusha-benägna”. Använder man dessutom den lilla varianten av knappar så tar de inte något betydande utrymme på sajten och kan lika gärna ligga kvar, trots att de används av få.

När rubriken skrevs var tanken att Pusha skulle vara i fokus, istället blev det sociala nätverk i allmänhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *