Mer innehåll, mindre annonsintäkter

Det är lite skrattretande faktiskt, att ju mer man arbetar med en sajt, desto mindre tjänar man på den. Eller egentligen kanske det är så att förhållandet arbetsbörda kontra annonsintäkter inte håller riktigt jämna steg. I vissa fall tror jag faktiskt på en sjunkande intäktskurva ju mer innehåll man skapar till sajten. Jag har varit inne på detta ämne tidigare, men den här gången tänkte jag ta ett dagsfärskt exempel.

Sajt A har under mars månad haft 2276 besökare, 7299 sidvisningar och genererat 259 kr i annonsintäkter. Sajten består totalt av 69 sidor med i genomsnitt 480 ord per sida.

Sajt B har under mars månad haft 588 besökare, 2237 sidvisningar och genererat 422 kr i annonsintäkter. Sajten består totalt av 19 sidor med i genomsnitt 350 ord per sida.

Om Sajt A hade gett samma utdelning per besökare som Sajt B så hade intäkterna slutat på 1633 kr (+1374 kr). Sajterna är ganska likartade och i samma nisch, så denna  jämförelse borde vara ganska säker. Jag har dock inte tagit hänsyn till design och annonsplaceringar, vilket kan påverka resultatet ganska mycket.

En annan anledning till att jag drar slutsatsen att mer innehåll ger mindre intäkter är att jag har sett samma tendenser på flera av mina sajter. När innehållet utökas hänger inte intäkterna med trots att antalet besökare ökar.

Jag tror detta beror på att besökare som trots att ha besökt din sajt, inte fått svar på sin fråga, är mer benägna att klicka på annonser. De är helt enkelt fortfarande på jakt efter svar.

Jag får återkomma till diskussionen om hur man lyckas kombinera en innehållsrik sajt med höga annonsintäkter. Jag har inget direkt svar just nu, så inlägget kommer nog till stor del bestå av olika teorier.

2 kommentarer

  1. Pingback: SNTS blogg » Mindre innehåll ger större intäkter
  2. Hm, låter inte logiskt. Men man kanske kan få för mkt information? Eller som du säger att man då klickar på annonserna. Det känns som det troligaste ändå måste vara att den ena sidan är mer tilltalande?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *