Lyckas som affiliate

Lyckas som affiliateAtt vara affiliate kan verka glamouröst eftersom det ofta nämns i samband med snack om passiv inkomst. Redan i början till detta inlägg vill jag understryka att affiliatemarknadsföring är allt annat än passivt. Det kräver ofta hårt arbete för att nå bra placeringar på Google, vilket ofta är en nödvändighet för att driva trafik till webbplatsen. Det krävs ofta noggrant arbete med annonsplacering och -utformning för att få dessa besökare att konvertera till kunder som genererar provision.

När du väl uppnått bra placeringar och har annonser som konverterar kan det vara så att man kommer in i en fas som nästintill är passiv. Det beror såklart på konkurrenssituationen och om annonsörerna väljer att sluta annonsera via det valda affiliatenätverket. Helt passivt kommer det aldrig bli. Är du passiv tillräckligt länge kommer intäkterna sakta men säkert tyna bort.

För att lyckas som affiliate krävs envishet, uthållighet, uppfinningsrikedom och goda kunskaper inom SEO och annonsplacering. Envisheten, uthålligheten och uppfinningsrikedomen är faktorer som bör finnas naturligt inom dig. Kunskaperna är något du måste läsa och testa dig till. Jag vill starkt understryka vikten av egna tester. Vad är det som säger att du uppnått de maximala intäkterna bara för att du är nöjd med dem? Utforska möjligheten att kräma ut ytterligare några kronor från varje besökare genom att annonsera för ytterligare ett företag inom en närliggande bransch. Kanske kan du flytta på en annons och på så sätt generera fler klick vilket innebär att fler cookies skapas hos potentiella framtida kunder.

De affiliates som lyckas bäst med sina projekt är dem som arbetar hårt och vågar testa nya saker. Det är betydligt lättare att finjustera en befintlig sajt än att starta en ny där du börjar om från början. Först när en intäktsbringande sajt når sin fulla potential kan du dra ner lite på arbetsinsatsen för att fokusera på nya spännande projekt. Lycka till med din affiliatemarknadsföring!

7 kommentarer

 1. Håller med!

  Speciellt det där med ”passiva inkomster”. Jag brukar kalla de ”semi-passiva inkomster”, för som du säger, så kräver det initialt en hel del ”jobb” som kanske inte ens lönar sig.

  Enda riktigt passiva inkomsterna jag stött på är:

  1) äga hyresfastigheter
  2) MLM (Network Marketing)

  fast, även där krävs det initialt att man gör ett förarbete, för att sedan kunna ”steppa tillbaka” och se inkomsterna komma in, oavsett vad du gör.

  1. Definitionen av en passiv inkomst kanske är lite olika beroende på vem man frågar. Visst kan en inkomst på 15 000 kr per månad ses som passiv om man bara behöver ägna 5-10 timmar/månad för att upprätt hålla den nivån.

   Jag skulle säga att en 100% passiv inkomst inte existerar. Detta eftersom man initialt måste lägga ner någon form av arbete.

   1. Allt behöver ”sättas i rullning”, men därefter finns det passiva inkomster … dock räknar jag inte MFA (Affiliate/AdSense) till dem, då man alltid behöver kasta ett litet getöga över saker och ting.

 2. Får tacka för tipsen, behöver höra sånt här. Brukar ofta ”fastna” och vara ”nöjd” med de små pengar som rullar in.

  Jag gör kanske fel när jag testar, men tar och kör en månad, och sen byter jag runt lite och kör en månad till. Men på mindre sidor tycker jag ändå inte resultaten borde bli så rättvisa, dels för att antalet besökare inte ger en rättvis bild samtidigt som vissa månader kanske allmänt är bättre för ens nisch, som till exempel solglasögon-annonser förmodligen konverterar bättre under sommaren än hösten. Hur testar ni med lite mer erfarenhet och kunskap? Känner att jag behöver få koll på den här biten!

  För övrigt, tack för en trevlig blogg!

 3. Passiva inkomster är att vara freudiansk psykolog. Bara sitta där och säga ”mm hum” lite då och då medan patienten pratar. ;) Eller många kontorsarbetare har mycket mer passiv inkomst än många webbmasters, de kan ”jobba hemifrån” utan någon som kollar vad de gör, ”vobba”, göra annat än arbetsuppgifter på jobbet, chatta på MSN och ändå få betalt…
  Skämt åsido. Affiliatemarknadsföring är inte så passivt som många tror, precis som du säger. Tänk bara på alla uppdateringar Google gör och som man måste hålla sig a jour med. Pingviner, pandor, ads above the fold-algoritmer och annat otyg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *