Effektivisera genom textinköp

kugghjulAtt effektivisera arbetsuppgifterna är viktigt för alla små företag som vill växa. Allteftersom arbetsbördan växer för enmansbolaget blir tidsbristen alltmer påtaglig. Då är det dags att fokusera på det som är kärnan i verksmheten. Det bör rimligtvis vara det du är bäst på och kan göra effektivt. För min del är val av nisch, lansering av sajter och länkbygget mina starka sidor. Det är saker jag gillar att jobba med och, arbetsuppgifter jag med tiden effektiviserat. När jag väl arbetar ska så mycket som möjligt hinnas med.

Därför har jag under 2012 blivit en flitig textköpare. Att skriva texter är tidskrävande, men kräver sällan någon specialkompetens. Det beror såklart vilken typ av sajt det handlar om, men så länge man klarat sig igenom grund- och gymnasieskolan med godkända betyg bör inte språkkunskaperna vara något större problem. Inläsning på ämnet är däremot viktigt om man ska ha kvalitativt innehåll till seriösa sajter.

3 skribenttips

Erik Bergman – Sökmotoroptimerare och affiliate bosatt på Malta. Har en liten armé av fingerfärdiga skribenter. Jag har köpt s.k. SEO-texter (blogginlägg) av Erik för 30 öre/ord. Besök Erik på erikbergman.se

Daniel Larsson – En god vän till mig som nyligen mjukstartat som affiliate och skribent. Magisterexamen i filosofi, musiker och anställd hos en morgontidning. Har svårt att släppa ifrån sig texter som inte håller måttet. Hans priser varierar mellan 40 och 90 öre per ord beroende på ämnets komplexitet. Besök Daniel på daniellarsson.org

Jonas Grenfeldt – Driver webbyrån GDF som bl.a. levererar webbplatser, SEO-tjänster och copywriting. Pris enligt offert, men vanligtvis ligger dett omkring 50 öre/ord. Besök Jonas på gdf.nu

8 kommentarer

  1. Bra tips. Kan också rekommendera Jonas på GFD, bra och välskrivna texter.

    De jag saknar i listan är Contentor.se & textco.se som också leverar bra texter.

    1. Bra att du fyller på i kommentaren. Jag valde tre stycken som jag har kontakt med själv. Har inte beställt av Jonas ännu, men jag känner till honom ganska väl sedan tidigare.

    1. Känner till er sedan tidigare men kollade in sajten igen. Ser helt klart intressant ut med era språkkunskaper. Jag kanske blir kund inom kort.

  2. Kom själv i kontakt med en mycket duktig svensk skribent via freelancer(.com) där vi köpte in 10 artiklar på svenska á 400 ord för 100 USD. Artiklarna höll hög klass – men det gäller såklart att kolla referenserna först på skribenten. Priset blev alltså strax under 20 öre/ord.

  3. Tackar för omnämnandet! Vi fokuserar på större beställningar men snabba leveranstider. Än så länge har alla kunder varit nöjda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *