Länkförsäljning genom Adwords

Jag var på jakt efter lite bakgrundsfakta inför det som troligtvis blir mitt nästa inlägg när jag stötte på Google-annonsen som ni ser nedan. Där annonserar man helt öppet om att relevanta länkar finns att köpa. De skriver ju i och för sig inte om SEO-fördelarna med dessa länkar, men det är ju uppenbart att länkarna köps för att ge positiva effekter för en sajt i sökresultaten.

Jag tycker det är konstigt att Google Adwords inte reagerat på denna annons. Google är ju trots allt kraftig motståndare till köpta länkar var syfte är att påverka sajtens ranking. Det används som sagt inte som försäljningsargument  i annonsen men jag tycker det är ganska uppenbart. Något jag inte skulle förvånas över om Google Adwords agerade mot.

När det kommer till min högst personliga åsikt så är jag inte den som moraliserar över köpta/sålda länkar. Jag tycker inte det är så stor skillnad mot att arrangera länkbyten. Skillnaden skulle i så fall vara pengarna, men då kommer vi in på det klassiska ämnet ”kapitalism vs. socialism”. Ska man kunna köpa sig framgång bla bla bla… Kan man, får man säger jag. Men man får ta konsekvenserna om Google upptäcker det. Inget gnäll och bölande med andra ord.

6 kommentarer

 1. Något du (antagligen) glömt är att man får lova att köpa/sälja länkar så länge dessa är nofollow. På så vis påverkar man ju inte sökresultatet.

  Upptäcker Google att du sålt länkar, men att dessa använder nofollow-taggen – så kommer de inte att göra något åt saken. Men det är en helt annan femma ifall det är länkar utan nofollow-taggen. Då smäller det! :)

 2. Vad jag ville få sagt var att företaget som annonserar i AdWords kanske luras, och säljer nofollow-länkar.

 3. Jag tycker ni missar en viktig grej. Relevanta länkar får generellt sett högre CTR (Click Through Rate) än helt orelaterade. Dessutom får du säkerligen högre konverteringsgrad från besökare som klickat på relevanta länkar.

 4. Kan ha varit en annons som slank igenom också. Har sett många exempel på annonser som först blir godkända för att sedan bli avslagna p.g.a något regelbrott.

 5. Nej, jag är medveten om att det är ok att sälja NoFollow-länkar. Tyckte bara denna annons kändes uppenbar att så inte var fallet. Visst är det fullt möjligt att köpa länkar i syfte att driva trafik och att chansen ökar med relevanta länkar.

  Konstigt nog kollade jag inte upp thebacklinkbuilders.com direkt men där står det:

  – Improve Your Rankings in the Search Engines
  – Increase Your Website’s PageRank (PR)
  – Get More Visitors to Your Website

 6. På deras marknadsföring känns det ju som att det rör sig om follow-länkar, men det skulle som sagt vara mycket underligt. Jag resonerar dock som så, att alla länkar är bra länkar. Även om det handlar om nofollow, kan de ju alltid dra trafik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *