Länkarnas magiska kraft

Under lördagkvällen anmärkte jag på en felaktig ankartext i ett inlägg av Deeped Strandh. Inlägget handlar inte alls om SEO utan om Emma Tregaros nagelprotest under friidrotts-VM i Moskva. En bra grej, men låt oss diskutera SEO här.

En stund efter att jag anmärkte på ankartexten fick jag idén om att dra iväg en googling på nagelprotes. Meningen som länkades avslutades nämligen med ”nagelprotes” utan ett avslutande t. Vilket ni ser på följande screenshot:

Deeped

Därefter kollade jag att det var indexerat av Google genom en klassisk site-sökning:

deeped

När jag googlade efter ”nagelprotes” dök, precis som jag hoppats, Aftonbladets artikel upp på en förstaplats. För mig är det ett fint bevis för länkars och ankartexters betydelse för positionering. Därmed inte sagt att man lugnt kan bortse från pingvinen. Anlednignen till att Aftonbladet direkt kniper förstaplatsen beror främst på att de har en otroligt stark sajt. För att de ska klara detta krävs bara en länk där nyckelordet ingår i en fras på tre ord.

nagelprotes

Min brasklapp är att klockan är mycket och analyshjärnan går på sparläge. Har jag missat något så får du gärna låta mig veta det genom en kommentar. Tycker du jag har helt rätt får du också visa det på lämpligt sätt i en kommentar.

Vidare kan man fundera på hur enkelt Aftonbladet skulle kunna ranka på lite svårare nyckelord som bingo eller lån. Förutsatt att de har en bra titel, rubrik och text.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *