Search Integration städar inte framför egen dörr

Min branschkollega Victor Kaugesaar har under senare tid underhållit och retat upp vissa inom den svenska SEO-branschen. Det hela började med hans inlägg om Search Integration och deras föreläsning under Webbdagarna, men tog fart när Per Pettersson drog några förhastade slutsatser i ett blogginlägg. Något Magnus Bråth var snabb att reagera på. Detta inlägg blir kanske en sammanfattning eller ett tillägg till Victors senaste inlägg om Search Integration.

Search Integration erbjuder bland annat rykteshantering, eller googlestädning som är ett annat ord för samma fenomen. Precis som Victor ställer jag mig frågande till varför Search Integrations sökresultat ser ut som det gör när de själva är experter på att få det snyggt och prydligt.

Så här ser det ut idag:

Search Integration sökresultat 2013-07-30

Så länge Search Integration inte uttalar sig är det svårt att veta vilken taktik de har valt, eller om de helt enkelt struntar i att det ser ut som det gör. De har ju trots allt ingen skyldighet att meddela mig eller andra om hur de hanterar situationen.

Något som är värt att fundera över är om deras sökmotorstädningstjänst är något att investera i för den som behöver hjälp med sådant. Eftersom de erbjuder kunder denna tjänst borde de sitta med ordentliga resurser och ordentligt kunnande. Att hjälpa sig själva ur denna situation borde vara piece of cake jämfört med att hjälpa, säg, ett 20-tal kunder.

Grejen är att de har en hel del eget material som ganska enkelt borde kunna ta sig till förstasidan i deras sökresultat. Det finns t.ex. YouTube-klipp och en Google Plus-sida som ligger på andra resultatsidan. Dessa har bra titlar och ligger på starka domäner. Om de hade vågat sig på att använda länkar på ett fiffigt sätt hade de nog lyckats placera dem på förstasidan och trycka undan mindre smickrande resultat.

2 kommentarer

  1. Ja Search Integration visar inte upp någon vidare kompetens.. Hört att Christoffer Brugge kokar av ilska!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *