Länkarna från Länkbyggare.nu

LänkbyggareNu har det gått några veckor sedan jag köpte ett 100-pack länkar från Länkbyggare.nu för 249 kr. Ett billigt och smidigt sätt att bygga länkar. Med tanke på det ringa priser, 2,49 kr styck, och att majoriteten är dofollow tycker jag inte man har så mycket att förlora på att testa.

Jag har ännu inte sett några klara tecken på att dessa länkar skulle hjälpt min sajt i serpen. Under ett par dagar hoppade den upp två placeringar för huvudsökordet, men föll senare tillbaka till utgångspositionen.

Bara en handfull av länkarna syns i Yahoo Site Explorer och dessa sidor verkar inte ha indexerats av Google ännu. Att Google hittar sidorna som länkar och väljer att indexera dem är en förutsättning för att länkarna ska göra någon nytta. Jag får ha lite mer is i magen och vänta ytterligare några veckor.

På frågan om jag rekommenderar Länkbyggare’s tjänst så är svaret att det beror på. Precis som jag sade i förra inlägget så tror jag det funkar bäst på sidor som redan har en hel del kvalitativa inlänkar. Med tanke på att många av länkarna man får kommer från engelska sajter så är det en fördel om även din sajt är på engelska. Priset är inget att diskutera, det är riktigt billigt och ska  inte ha någon betydelse för beslutet.

Tidigare inlägg om detta ämne: Testar länkbyggare.nu

20 kommentarer

  1. Jag förstår vad du menar, länkarna är i det närmaste automatiserade och placerade i “tunt” innehåll. Tycker dock de borde göra lite nytta, om inte rent “kvantitativt”.

   Hade jag fått bestämma (vilket jag iofs har min frihet att göra genom annan leverantör) var länkarna skulle placeras så skulle det vara i relevanta blogginlägg på ~400 ord, på PR4-bloggar hostade på spridda webbhotell. Men 100 sådana länkar kostar betydligt mer än detta paket, kanske rentav 100 ggr så mycket. Då får man å andra sidan så hög kvalitet att det kanske är värt 24 900 kr.

 1. Hade varit jätteintressant att få se ett exempel på en av länkarna, men förstår att du kanske inte vill visa detta. Förstår att det inte är världens bästa länkar av det du skrivit, men frågan är hur “spammiga” de är annars?

 2. Haller med seotjejen skulle vara intressant att se nagra exempel pa lankarna..om inte majoriteten ar fran social bookmarking sidor som digg o.s.v

 3. Det känns som att grundidén är att ersätta manuell registrering i fria directoryn med dofollow-länkar med en automatiserad tjänst. Frågan är bara om länkarna från de ställen som tillåter automatiserad registrering blir tillräckligt bra. Hoppas du fortsätter att rapportera om hur det går framgent, för det låter som att det skulle kunna vara klart användbart om det funkade. :)

 4. Den spontana känslan är att det borde ge något. Efter gjort lite experiment så kom jag dock fram till att det gjorde varken från eller till, det gällde länkar från den engelska marknaden. Dock ska man inte helt underskatta effekten av att få olika länkar till sin hemsida. Ett bra länkbygge bygger på en mix av både bra och mindre bra länkar.

  Det kostar ju inte så mycket, så det finns inte så mycket att förlora. Lite experiment är alltid kul.

 5. Jag skrev i inlägget att sidan hade hoppat upp två placeringar för att sedan falla tillbaka igen. Nu här den gått upp 2 placeringar igen och verkar ha stabiliserat sig där. Har dock inga säkra bevis för att det är dessa länkar som är anledningen.

 6. Har själv tänkt köpa länkar, men har varit osäker på vad de ska kosta och om de ser naturligt ut när man köper flera hundra som kommer in direkt. Sen om länkarna är starka. Det verkar som här att man måste betala en del för att det kanske ska vara bra länkar.

 7. Hur ser ni på att köpa ett länkpaket på 100 länkar till en relativt ny webbplats med få inlänkar? Spontant känns det som en dålig idé tycker jag. Om man köper länkpaketet av Länkbyggare, kan man få länkarna publicerade över tid?

  1. Jag tycker man ska ha samlat på sig några länkar innan man köper. Svårt att säga något exakt antal men länkar från 20 olika domäner kanske kan vara rimligt.

 8. Det vore kul att se samma experiment gjort med en sida skriven på engelska. Då måste väl länkarna räknas som mer relevanta?

  Keep us updated :)

 9. Precis samma tjänst som länkbyggare.nu erbjuds i massor på fiverr.com, dessutom till 1/5 av priset. Ser ingen skillnad i effekten, och finns flera som skickar liknande Excel-rapporter efteråt..)

 10. Hej, har beställt tjänsten av dem o det har nu gått 11 dagar utan någon kontakt.

  Försökte idag att maila dem på info@lankbyggare.nu men mailen bara studsar. Försökte även kolla deras twitter men då kommer det upp att kontot inte finns …

  Finns dem kvar?

  /johan

 11. Jag håller på att bygga en ny sida där jag tänkte använda Länkbyggare.nu tjänsten.

  Ska först försöka bygga lite kvalitativa länkar innan jag påbörjar det hela. En helt ny sida som får 100 nya länkar direkt känns inte helt stabilt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *