Viktig onpage-optimering

Det har blivit glest mellan blogginläggen den senaste tiden, men här kommer ett inlägg om några viktiga punkter vad gäller onpage SEO.

Intern länkstruktur

Den interna länkstrukturen är viktig för att sprida länkjuicen till alla sidor på webbplatsen. Är webbplatsen liten (10-15 sidor) kan man med fördel länka alla sidor från startsidan, är den stor eller medelstor (~30+ sidor) måst man hitta en bra struktur med avdelningar och underavdelningar. Att de interna länkarna innehåller optimala ankartexter är av yttersta vikt för din ranking. Detta är egenkontrollerade och gratis länkar som inte ska slösas bort. Länka också flitigt mellan texter på webbplatsen när en sida berör en annan sidas ämne, Wikipedia-metoden så att säga.

301 Redirects

Peka om sidor som bytt namn så att ingen länkjuice går till spillo. Det är också viktigt att göra ompekningar mellan IDN- och icke-IDN-domän, men även från www-variant till icke-www eller vice versa. Alla ompekningar ska ske med en s.k. 301 Permanent Redirect.

Minimera andelen kod

Håll nere andelen kod i förhållande till läsbar text så mycket det bara går. Med hjälp av CSS kan man få bort otroligt mycket onödig HTML-kod. Istället för extra divar för positionering m.m. kan man sätta margins och paddings på andra taggar och helt skippa många divar. Låt också de olika elementen ärva egenskaper från huvudelementen. Har du en div som har klassen ”left” kan du skippa många klasser på underliggande taggar. Detta genom att exempelvis skriva: div.left span eller div.left a i CSS-filen för att styla alla span och a-taggar i ”left”.

Att använda utdaterad HTML som font-taggar, hoppas jag du förstår, är strängt förbjudet om du pysslar med någon form av webbutveckling.  Detta gör att det skapas otroligt mycket onödig kod vilket kommer missgynna din SEO.

Bra innehåll

Floskelvarning, men det är faktiskt så att bra innehåll automatiskt får inlänkar. Skriver du användbara och utförliga guider så kommer andra med största sannolikhet att länka till dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *