Länkar från Blogg.se

Sedan några månader tillbaka har jag samlat på mig en hel del länkar från Blogg.se-bloggar. Totalt har det nog blivit ett 60-tal kommentarslänkar till huvudsakligen två av mina sajter. Jag har sett till att kommentera inlägg som är relevanta för sajterna med så kvalitativa kommentarer som möjligt. D.v.s. inget “fin blogg”-spammande.

Jag kan nog med ganska stor säkerhet konstatera att dessa länkar inte gjort någon större nytta för sajternas Google-placering. Länkarna är helt enkelt så svaga att de knappast är värda den tid det tar att söka upp och kommentera blogginlägg. Nu pratar jag generellt om Blogg.se  och det finns såklart stora bloggar på tjänsten som har många inlänkar och mycket styrka att dela med sig av.

Att jag valde Blogg.se beror på att de inte använder NoFollow på länkar i kommentarer. Det finns andra bloggtjänster som kör Dofollow, men Blogg.se är den största och chansen att hitta relaterade inlägg var störst där.

Skaffar man många inlänkar från Blogg.se får man dessutom en dålig spridning mellan IP-adresser. Jag har för mig att jag noterat att Blogg.se-bloggar ligger på 3 olika IP-adresser.

Med denna vetskap känner jag mig trygg i att fortsätta med mina länkbyten för att skaffa inlänkar.

11 kommentarer

 1. Jag kände faktiskt inte till blogg.se, så tack för tipset. Verkar vara mest lättsamma lifestyle-bloggar där, och jag gillar mest att läsa om internetmarknadsföring och webbutveckling. Annars sa Magnus Bråth på sökmotorkonsult.se (som för övrigt också har DoFollow-länkar) att det fortfarande betalar sig förvånansvärt bra att kommentera bloggar med Dofollow-kommentarer för att höja sin sajt på Google – men han befarade att de kanske kommer att ta bort den möjligheten så småningom.
  (Själv har jag också DoFollow-kommentarer på min blogg, http://kanban.se . För jag tycker att en länk är ett bra och enkelt sätt att belöna en bra kommentar. )

  1. Min inställning gäller främst Blogg.se och andra bloggtjänster där användarna får gratis hosting, inte bloggkommentarer generellt. Webbrelaterade bloggar (utveckling, seo, design) borde stå ganska högt i kurs eftersom dessa oftast är hostade på egen hand, har egna domännamn och en hel del inlänkar. De som bloggar inom dessa ämnen är vanligtvis medvetna om alla fördelar med inlänkar.

   När det gäller bloggar på Blogg.se verkar de oftast få inlänkar från andra Blogg.se-bloggar.

 2. Även jag är av åsikten att blogg.se inte är värda besväret. Inte ens om man bara kommenterar på det stora bloggarna tror jag att det är värt det då det som händer där är att 200 andra kommenterar samma inlägg och så finn ingen länkjuice kvar.

 3. Jag letar inte ofta efter bloggar att kommentera på, men jag läser en del bloggar och kommenterar gärna när jag har läst något. Tyvärr blir det mest samma gäng av bloggar jag kommenterar på, de som skriver intressant så jag prenumererar på deras RSS. Denna till exempel

 4. Det verkar tyvärr som att min kommentar inte kom fram eftersom där var “connection-error” när jag postade den häromdagen så här kommer en sammanfattning.

  I huvudsak tror jag inte att blogg.se-kommentarer ger särskilt mycket eftersom:
  1) I 99% av fallen får du ingen ankartext.
  2) Sidor med hög PR har redan mängder av kommentarer.
  3) Google grupperar ihop det till en domän i Webmaster Tools – osäker på konsekvensen.
  4) Det tar tid att manuellt skriva kommentarer (gästinlägg Vs kommentarer)

  Där var någon till viktig punkt men det har jag helt förträngt. Får se om jag lyckas komma på det senare. Trots de negativa sakerna så kommentarer jag fortfarande en hel del på dessa bloggarna eftersom jag prenumererar på nyckelord relaterade till min hälsoblogg. På så vis fokuserar jag snarare på att locka över skribenten än att försöka dra nytta av länkarna.

  Däremot så inbillar jag mig ha sett användare med egen domän på sin blogg.se blogg och annan design som gör att man får ordentliga ankartexter. På just dessa tror jag att det kan vara en bra idé att kommentera men frågan är hur man enkelt hittar dessa?

  1. Jag märkte att det var problem med databaskopplingen/servern till och från häromdagen. Tråkigt om du var tvungen att skriva om den.

   Jag håller med om dina punkter men tror även det gäller blog.se-bloggar på egna domäner. Domänerna pekat nämligen till samma IP:n som de som ligger på subdomän.blogg.se.

   Jag har skrivit ett inlägg om hur man hittar Blogg.se-bloggar som ligger på egen domän.

 5. Se där, de måste tagit bort nofollow, är nästan hundra på att de hade det innan. Aja behöver man lite mängdlänkar kanske det är värt att sätta sig och kommentera lite.

  1. I mer än ett år tror jag de haft DoFollow är jag ganska säker på, längre tillbaka än så är jag osäker på. Det är dock NoFollow på länkarna i kommentarsstexten, men inte i länk till sin blogg.

 6. Jag har en tendens att kommentera på blogg.se bloggar när jag vill bygga inlänkar till hemsidor som är relaterade till mode först- och främst eftersom jag vet att ungdomar har en stark positiv syn till det. Men, efter ha läst detta “experiment” så utesluter jag nog det i framtiden. Fast, den vise mannen sa en gång “varje länk är en bra länk”. Skämtåsido.

  1. Jag kan hålla med om att alla länkar man får till sin sajt är bra länkar. Visst finns det undantag, men de är få. Det jag främst menar med att Blogg.se-länkar är värdelösa är att de inte är värda den arbetstid man lägger ner på att skaffa dem.

   Istället kan man lägga tiden på att Googla efter liknande sajter och skicka iväg ett mail om länkbyte eller rentav tigga en länk. Då kan man få en länk som med råge väger lika tungt som 20-30 st Blogg.se-länkar.

 7. Jag har också konstaterat att länkar från blogg.se inte ger något. Jag har 25-30 länkar från blogg.se till en webbplats och har inte märkt av någon någon skillnad. Jag har också som Kristoffer lämnat kvalitativa och relevanta kommentarer. De flesta länkarna är från relevanta inlägg med både få och med många kommentarer. Jag håller med Kristoffer i att det är nog inte värt tiden man lägger ner. Jag har slutat att aktivt leta inlägg på blogg.se för kommentarslänkar, men springer jag på något så kan det hända att jag ger en kommentar om jag har något att tillföra diskussionen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *