Lågsäsong för mina resesajter

Lågsäsong med betoning på mina resesajter. Det finns såklart resesajter som är inne i sin högsäsong så här års. Jag tänker bl.a. på sajter som handlar om resor och resmål i sydostasien. Det är ju en del av världen som vi svenskar brukar vilja besöka så här års.

Mina största resesajter (www.bilsemester.net och www.lübeck.nu) handlar ju om europeiska resmål, vilket det är svalt intresse för i mitten av december. Lübeck.nu har gått förvånansvärt bra, men det beror på att jag satsat på att synas på “julmarknad i Lübeck” som lockar många svenskar. Ur ett helhetsperspektiv hade ju såklart varit bra att ha en sådan bredd av resesajter så man täcker in hela året. Att en thailandssajt hade kunna ta över när hösten intog Sverige och Europa. Det allra bästa är nog att ha ett brett sajtnätverk med både säsongsberoende sajter och året-runtsajter. Nu pratar jag inte bara resesajter utan alla typer av nischer.

Jag har börjat bredda mig, men de nya sajterna ännu inte har hunnit bli så varmt mottagna av Google. Bristande innehåll och inlänkar är något jag måste fixa till innan nästa vinterhalvår.

Att antalet besök stadigt har minskat sedan sommaren gör att man blir lite omotiverad. Jag gillar stigande kurvor i mina grafer, inte fallande. En tröst är ju trots allt att jag inte förlorat placeringar i sökresultaten. Det är bara att jobba vidare och vänta på vårfloden.

9 kommentarer

  1. Tittar man på Google Trender så ser det ut som att toppen för bilsemester ligger i juni/juli och därefter rasar den nästan ner på nollgränsen i slutet av augusti. Precis som du nämner så har Thailand en kraftig ökning i december/januari så det vore kanske ett bra komplement till dina nuvarande sajter.

    1. Ja trenden för “bilsemester” så här års är riktigt skrämmande. Detta år började sajten ta fart i februari/mars för att sedan nå kulmen i slutet av juli precis som Google Trender visar. Skulle helt klart vara bra med en Thailandssajt nu, får överväga det till nästa år. Jag misstänker att konkurrensen är ganska hård på de thailandsrelaterade serparna. Men det blir en utmaning i så fall.

    1. Det tycker jag absolut. Personligen tycker jag det är lättare och roligare att göra en resesajt om ett ställe man själv besökt och tyckt om.

  2. “Bila i europa” är ingen direkt högkvalitativ sida, stör mig på att den ligger så högt upp av någon outgrundlig anledning. Jag ligger inom samma nisch som dig, däremot inte samma sökord, kanske kan komma på någon vettig lösning, hör av dig isf!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *