Kraftigt ökande Adsense-intäkter

Sedan årsskiftet har utvecklingen för mina Adsense-annonser varit minst sagt strålande och trenden verkar hålla i sig. Allteftersom flera sajter börjar ranka bättre på Google och besökarna strömmar till så följer intäkterna med i samma takt. Ser man på intäkterna på de enskilda sajterna så är fördelningen mycket ojämn. Tre av sajterna står för 74% av intäkterna, och då har jag totalt cirka 25-30 sajter. Förhoppningen är dock att de övriga ska knappa in på ledartrion så att skillnaderna inte blir så stora.

Här nedan är ett diagram som visar intäktsökningen, men jag har valt att censurera beloppen. Hoppas att diagrammet ändå ger en skaplig bild av ökningen som skett.

Vad vill jag då säga med detta inlägg? Är det bara skryt från min sida? Är det något jag kan konstatera så är det att hårt och långsiktigt arbete belönas i slutändan. Jag vill inte påstå att jag tagit några större risker med mina projekt, men många ser det säkert som lite skrämmande att ha över 20 domännamn registrerade (~2000 kr/år). För en person med ett heltidsjobb är det dock ingen större summa, det är nog snarare tron på sig själv som sviker. Att man inte ska orka, och att det då är bortkastade pengar.

Mitt tips är att köra på för fullt om man samtidigt tycker det är roligt och intressant. Genom att analysera vilka nischer som ger bra betalt kan man dessutom maximera intäkterna och få mer betalt för det arbete man lägger ned.

17 kommentarer

 1. Vad roligt att det går bra för dig! Mina intäkter har också ökat detta året och tror att denna hösten kan bli riktigt bra.
  Hur har du gjort diagrammet?

 2. Det är gjort i Excel mendetta diagram visar endast totala intäkter. Jag lägger in allt i Excel efter avslutad månad och varje sajt har en egen kanal i Adsense. Det ger en bra bild av hur sajterna går var för sig, men även hur det går totalt sett.

 3. Otroligt härlig formkurva. För min del går inkomsterna främst i vågor men förhoppningsvis kan jag förändra det inom kort i samband med några nya lanseringar.

 4. Vad roligt att det går bra för dig. För mig svackar intäkterna något men jag tror (läs hoppas) att det beror på sommaren :)

 5. HÄRLIGT!

  Grafen tycker jag visar tydligt hur det fungerar med adsense siter.

  Ökning > Platå > Ökning > Platå > Ökning ….

  För de som vill göra samma sak:

  Oavsett om du säger att du kan göra detta eller inte kan göra detta så har du alltid rätt

  GO FOR IT!

 6. Stefan: En del av ökningen beror på att flera nya sajter börjat generera intäkter. Det tror jag att dina nylanseringer också kommer göra snart.

  Kim: Det kan säker vara som du säger. Vissa nischer är väldigt sommarkänsliga. Av egen erfarenhet är nöje/humor sömmarkänsligt eftersom ungdomarna har sommarlov och inte kan byta ut undervisning mot underhållning då skolan är stängd. Mina resesajter ligger ju bra till nu när folk har sina semestrar och börjar Googla på sina olika resmål.

  Patrik Berggren: Ja, Adsense går verkligen i trappsteg. Har märkt det tidigare men då var trappstegen inte lika höga.

 7. Kul! jag har själv aldrig sett den typen av trappstegsmönster. Jag antar att sajterna, eller iaf summan av sajterna, då är säsongsoberoende. Undra om det är vanligt med trappa även åt andra hållet när allt tappar fart :-)

 8. Jag kom på att jag själv borde börja föra mer anteckningar över hur intäkterna verkligen ser ut. De finns ju gångstans i bokföringen såklart, men vad jobbigt att börja gräva där och summera för hand.

  ja jag vet. jag borde ha bättre koll :(

 9. Kim: När jag gick tillbaka och började föra noggrann statistik så kollade skapade jag rapporter månadsvis genom Adsense och lade över siffrorna till Excel. Adsense är ju värdelöst när det kommer till att kolla intäkter veckovis och månadsvis så det är verkligen värt jobbet. När det är gjort så blir det inte så jobbigt att en gång i månaden föra in föregående månads siffror.

 10. 2000 kr/år var det, per månad håller jag med om att det är mycket.

  Jag tycker inte det tar så mycket tid att ha 20 sajter igång, men det beror på vilken typ av sajter det är. Mina är av det informativa slaget och de får lite nytt innehåll någon gång per månad . Utöver det så jobbar jag med att sökmotoroptimera dem. Det tar ungefär någon timma per dag i snitt.

 11. Snyggt!

  Själv har jag några sajter som är välbesökta även under sommarmånaderna, och mina AdSenseinkomster har också ökat på senaste tiden. Dock har jag inte gjort någon snygg kurva att illustrera det med än :)

 12. Magnus: Ja, jämför man det med aktier så skulle mitt köp av Blackpearl-aktier för ett år sedan vara värt väldigt mycket nu. Blackpearl har ju inte heller gått dåligt direkt, +50% ungefär.

 13. Hej!

  Bra inlägg. Har relativt nyligen börjat med AdSense, men det ökar redan, spännande.
  Bygger nya sajter, som förhoppningsvis skall bringa in pengar:)

  Keep up the good work!

  Petter Hedman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *