Ett sista försök att kräma ur lite pengar

Wasabi.nu är min första riktiga sajt med eget domännamn. Sajtens glansdagar är sedan länge över och besökarantalet sjunker stadigt för varje månad. Från att ha snittat strax under 1000 unika besökare per dag är den nu nere och pendlar kring 100. Trots detta ligger Wasabi besöksmässigt i toppskiktet bland mina sajter, men annonsintäkterna är skrämmande låga.

Nu har jag gjort ett försök att öka intäkterna en sista gång. Detta med hjälp av en aggressivt placerad Adsense-kvadrat mitt på startsidan. Det känns en smula tråkigt att detta flaggskepp snart kommer gå i graven. Sajten kommer jag i och för sig inte lägga ner inom överskådlig tid, men med död menar jag  att den kanske kommer besökas av 20-30 personer om dagen.

Jag skulle säkert kunna blåsa liv i den genom att göra fler uppdateringar, men ärligt talat så tycker jag inte det är värt arbetet. Att själv underhålla en humorsajt av den här typen tar på tok för mycket av min dyrbara tid. Jag väntar med lite spänning på att se om det sker ett mirakel på intäktssidan genom detta tilltag.

3 kommentarer

  1. Tråkigt att du börjar tröttna på Wasabi, minns själv när nytrendo var riktigt färsk så fanns Wasabi redan då. Kan bara hålla med dig att det är drygt att hålla på att uppdatera en sajt själv samtidigt som man vill bygga nya funktioner. När inte heller intäkterna är som man tycker sjunker motivationen ännu mer…
    Då är mina nya spelsajter mycket mer underhållsfria!

  2. Det är beklagligt att spelsidor ger så lite dollars. Det gäller att få ut så mycket som möjligt av varje besökare. Jag noterade tex att dina annonser är kamouflerade i sidan. Testa att tex lägga in en högkontrastfärg i länktexten. Ge det sen minst 1 vecka och kolla CTR’n

  3. Huvudutmaningen, som jag ser det, är att många av besökarna bör vara återkommande. Fastnar man en gång för en spelsida så är det stor chans att man återkommer. Det resulterar i sin tur i att reklam inte är lika intressant när väl besökarna har blivit reklamblinda och inte är intresserade av den. Därför bör man egentligen hitta nya vägar att dra in pengar. Den stora frågan är givetvis – hur?

    Kan inte en större del av minskningen bero på sommaren? Misstänker att majoriteten av besökarna består av skolungdomar som surfar in på raster under skolan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *