Jajjas utnyttjande av bloggtjänster

Just nu läser jag ett mycket intressant inlägg av Nikke Lindqvist om hur man hittar spambloggar. Blogginlägget har drygt ett år på nacken upptäckte jag, men fascinationen över detta detektivarbete gör att jag ändå vill skriva några rader om det. Jag tror detta skrevs innan Jajja hotade Nikke med stämning och redan här var stämningen ganska kylig.

I Nikkes exempel leder hans detektivarbete till en webbyrå (winternet.se) som har ett samarbete med det numera (ö)kända SEO-företaget Jajja.

Den lilla kommunisten i mig säger mig att det är fel att stora SEO-företag (som Jajja) systematiskt utnyttjar dessa gratistjänster för att fixa inlänkar till sina kunder. Att däremot mindre aktörer inom SEO skapar en eller två bloggar för att få några extra inlänkar kan jag ha överseende med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *