Sajter att bli länkad från

När man arrangerar länkbyten finns det mycket att tänka på. Få länkbyten kan skada din position, men det finns destå mer att vinna om du noga tänker ut vilka sajter du ska försöka fixa inlänkar från. Här ska jag försöka förklara vilka sajter du ska inrikta dig på för att klättra på Google.

De helt klart bästa sajterna att få länkar från är de som ligger före dig i sökresultatet på det eller de viktigaste sökorden/sökfraserna. Lyckas du få dessa sajter att länka till dig så tar du del av deras kraft på just dessa sökord-/fraser. Om dessa sajter länkar till dig, men du inte länkar tillbaka så kommer du förmodligen att gå förbi dem.

Om det ovanstående scenariet är omöjligt, eller om det redan är gjort, så ska du inrikta dig på sajter med relaterat innehåll och hög pagerank. En hög pagerank innebär ofta högt förtroende (trust) hos Google. Detta gör länken till din sajt ännu mer värdefull och ger den mycket kraft att trycka upp dig i SERP:en.

Nästa steg, de något sämre än ovanstående, är att skaffa inlänkar från sajter med relaterat innehåll. Nu spelar det ingen roll om de har låg pagerank, huvudsaken är att de är indexerade av Google. Att sajter är indexerade är förövrigt en grundregel för att inleda ett länkbyte. Om du har på känn att en sida med stor sannolikhet kommer bli indexerad så funkar även det. En relaterad sajt med bra innehåll är värd mer än en orelaterad med hög pagerank. Google vill ge relevanta sökresultat och länkar från relaterade sajter tolkas som att länkarna är mer trovärdiga.

Nu fortsätter vi ner på listan över bra sajter att bli länkad från. Här kommer orelaterade sajter med hög pagerank. Nu kör vi helt och hållet på sajtens antagna trovärdighet. Som sagt, hög pagerank är ett tecken på hög trust.

Härnäst kommer sajter rika på innehåll, men orelaterat sådant. Nu spelar inte pagerank någon större roll. En länk är en länk.

Efter det kommer sajter med lite innehåll som dessutom är helt orelaterat. Även här är en länk bättre än ingen alls, helt ensam gör den dock liten nytta.

Nu är vi snart längst ner på länknäringskedjan. Här hamnar länkkataloger, (orelaterade) länksidor och länkfarmar.

Till sist har vi länkar från porrsidor, warez-sajter eller straffade sajter som rentav kan skada din webbplats ranking.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *