Inlägg nr. 600 – 100 000 ord på bloggen

Då har jag uppnått ytterligare ett jämnt hundratal bloggposter här på Wedholm.net. Detta 600:e inlägget kommer inte handla om något särskilt ämne, men i och med detta kommer bloggen även att fira 100 000 ord enligt min plugin som räknar det sammanlagda antalet ord i alla bloggposter. Nu måste  jag skriva minst 643 ord för att komma upp i det magiska talet. 100 000 ord på 600 inlägg ger ett genomsnitt på 166 ord per inlägg, vilket är en siffra jag är lite besviken på. Helst skulle jag vilja vara uppe och nosa på ett snitt på 400 ord, men det är väl så att alla inlägg inte kan vara så innehållsrika. Det finns ju de tillfällen då man postar ett videoklipp eller en bild som inte behöver någon utförligare beskrivning än ett par rader text. Jag får inrikta mig på att skriva långa och utförliga inlägg om speciella ämnen inom exempelvis sökmotoroptimering. Det är dessa inlägg som är viktigast att få indexerade eftersom det är dem som genererar Google-trafik, samt håller sig till det ämne bloggen är avsedd för.

För att byta spår lite så kan jag göra en kort genomgång av vad som upptar min tid just nu. Det är en hel del jobb med de olika sajterna, och då främst med att få det stora flertalet att börja generera mer pengar. De två största tycker jag ligger på en bra nivå, men även dessa behöver förstås lite kärlek då och då. Jag vill ju inte tappa placeringar på Google lagom till sommaren eftersom många sajter är reserelaterade. Bilsemester.net och Lubeck.nu kommer hårdbevakas på deras respektive viktigaste sökord.

Utöver detta har jag endel skolarbete att lägga dyrbar tid på. Något som lätt blir bortprioriterat till förmån för sajterna. Den fritid som blir kvar spenderas tillsammans med flickvännen, vänner eller spelet Civilization. Civilization har jag periodvis varit mycket beroende av och just nu har jag fått ett kraftigt återfall. Jag älskar detta strategispel, och har gjort det sedan mitten av 90-talet då första versionen kom ut.

Idag började jag på en sajt som ska vara ett påhittat apotek. Jag fick en idé som jag tyckte var rolig och förhoppningsvis kan detta bli ett bra länkbete framöver. Apoteken är ju dessutom i ropet just nu efter avskaffandet av det statliga monopolet och massor apotek med mer eller mindre fyndiga namn har dykt upp. Jag kände då att jag ville göra en grej av detta och vi (eller jag) får se hur det faller ut. Kanske är jag den enda som finner det roligt. Jag vill inte avslöja mer förrän sajten är färdig, men räkna med att jag kommer gå ut med mer detaljer här framöver.

Mombasa Backpackers sajt är ytterligare ett projekt som jag har på gång. Det har legat nere ett tag nu av olika anledningar. Den största är att brorsan råkade ut för ett åskoväder i Kenya och strömadaptern till hans netbook blev obrukbar. Han letade förtvivlat efter en ny där nere men hittade bara 19V istället för 12V som han behövde. Det hela löste sig när han hittade en mobilladdare som gav ut 12 volt. Genom att klippa av och koppla ihop lite sladdar så hade han skapat sig en ny adapter till datorn. Smidigt! Utöver det så verkar det gå långsamt för dem med författandet av texter till sajten.

Nu börjar klockan närma sig halv tre på natten och det får bli ett avsnitt Oz innan sömnen får ta vid. Imorgon bär det av en sväng till skolan, och inte föreläsning, utan ett besök på biblioteket samt sitta och arbeta med några uppgifter som legat på is ett tag. Sen blir det såklart den vanliga rutinen med att kolla Adsense, WN, mailen och lite statistik. Det är även ny börsvecka och då blir det att gå in på Avanza och kolla lite kurser. Nu har jag väl ändå fyllt ut inläggat så att det blir prick 643 ord.

2 kommentarer

  1. Jag har blivit en flitig läsare enda sedan vårt tidigare samarbete. Keep up the good work och jag kommer definitivt fortsatt följa blogg.

    Ha det bra
    /Fjäll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *