Hur tjänar man pengar på nätet?

Hur tjänar man pengar på nätet?” – Det är nog en fråga många ställer sig. Det är nog något många även tror är oerhört enkelt. De har hört talas om någon, eller har en kompis som har några hemsidor som han tjänar pengar på. Då blir de också intresserade av att tjäna enkla pengar på nätet. Det är här det går åt helvete i 8 av 10 fall tror jag. Så fort de är på gång att göra sin första hemsida eller starta sin första blogg inser de att det redan då var mer arbete än väntat. Otåligheten att få hålla två intjänade femhundringar väger mycket tyngre än intresset att skapa material.

Mitt tips om man vill bli seriös med att tjäna pengar så småningom tycker jag man ska starta en sajt eller blogg som är helt fri från reklam till att börja med. Skapa lite innehåll och skaffa länkar till sajten, samt läs på om SEO. När du nått ett besökarmål på t.ex. 20 per dag så kan du börja lägga upp annonser. Självklart efter det att du läst på om annonsplacering.

Genom att inte lägga fokus på snabba och enkla pengar från början tror jag man har en större chans att lyckas. För min egen del har det tagit väldigt lång tid att komma upp i min nuvarande inkomst. Det är över 10 år sedan jag började som webmaster och nu ligger jag på en nivå som inte överstiger ett socialbidrag. Inkomsterna har iofs ökat markant det senaste året, men grejen är att pengarna inte varit den stora moroten för mig, utan snarare att jag tycker det är roligt.

Jag kan ge ett tips. Strunta i nischen nöje/underhållning, vilket innefattar sajter eller bloggar med roliga bilder och filmklipp. Det finns ett överflöd av sådana sajter så din försvinner i mängden. Dessutom är min erfarenhet att annonseringen på dessa sajter ger mycket dåligt betalt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *