Sommarjobb och mindre tid för sajterna

Imorgon är det första dagen på sommarjobbet som är detsamma som jag jobbat med de tre senaste somrarna samt som heltidsanställd i fem år. Så något nytt är det inte direkt. Det kommer dock helt klart bli mindre tid över för att fixa med alla sajter jag driver, vilket i och för sig kan vara hälsosamt. Ibland känns det som att de tar aningen för mycket av min tid.

Jag har dessutom flera andra projekt på gång som konkurrerar om tiden. Ett av dessa är brorsans sajt som jag berättat om tidigare. Den engelska versionen av sajten är relativt färdig. Det enda som återstår är det sista innehåller samt ett bokningsformulär och ett kontaktformulär som jag snabbt kan slänga ihop. Det gäller ju att återanvända gammal kod för att spara tid.

Det trevliga med sommarjobbet är att jag får chansen att fylla på kassan lite. Det kan därför bli fråga om att starta upp fler sajter på nyregistrerade domäner. Ärligt talat så är det inte pengarna som har hindrat mig tidigare, utan sanrare att jag velat göra färdigt många sajter som lämnats halvfärdiga och dåligt sökmotoroptimerade. Nu känns det som att jag har fått bra erfarenheter av att starta vinstgivande sajter. Det handlar mycket om att hitta den rätta nischen (sökord med hög volym), att sökmotoroptimera hårt med inlänkar, samt att välja en design som ökar besökarnas benägenhet att klicka på annonser. Jag kommer antagligen att återanvända desigen som används till Bilsemester.net och Lübeck.nu. Mycket pekar på att den designen hjälper till att få klick på annonser. Självklart kommer jag här på bloggen rapportera om de nya projekt som startas.

Nu måste jag tillbaka till webbarbetet, kom på att jag har några viktiga mail att få iväg innan morgondagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *