Gratis marknadsföring med hjälp av topplistor

Jag har tidigare skrivit om sökmotoroptimering och länkbyten som marknadsföringskanaler för din webbplats. Nu har turen kommit till topplistorna.

När du anmäler dig till en topplista får du vanligtvis en länkkod att placera på din webbplats men vissa topplistor känner automatiskt av vilken domän som skickar besökare. Topplistor fungerar på så sätt att ju fler besökare du skickar till topplistan desto högre placering får du, och därmed en bättre marknadsföringsplats. Det kan liknas lite vid din placering bland sökresultaten i en sökmotor. Du siktar ju på att hamna så högt upp som möjligt eftersom chansen att din webbplats blir upptäckt ökar. Många topplistor belönar dessutom de 5 eller 10 bästa sajterna genom att de då får visa en banner istället för en vanlig textlänk.

Den främsta fördelen med topplistor är att de oftast är mer effektiva än vanliga länkbyten. Det beror på att topplistans enda syfta är att vara en form av länksamling. Din länk konkurrerar alltså inte med något innehåll på sidan förutom de andra medlemmarna i topplistan såklart. En bra topplista kan ge väldigt många besökare till din webbplats om du placerar dig bland de första fem.

En annan positiv effekt av ett medlemskap i en topplista är att de oftast har en skapligt hög Pagerank vilket hjälper din pagerank att öka. Detta beror på att topplistorna har många inlänkar från medlemmar som vill hamna högt upp i listan.

Topplista.se är Sveriges största topplista enligt de själva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *