Marknadsföring med hjälp av surftjänster

Denna typ av marknadsföring är rent ut sagt ingen marknadsföring alls. Jag vet faktiskt inte varför den existerar, kanske för att dessa tjänster ska kunna tjäna några ynka kronor på reklam. Jaja hur som helst, såhar fungerar det.

Du anmäler din webbplats till en typ av surftjänst där du tjänar poäng genom att surfa runt på andra medlemmars sajter. De poäng du tjänar kan du sedan använda för att låta de andra medlemmarna surfa in på din webbplats, och varje gång någon gör det betalar du med poäng.

Själva surfandet görs i din vanliga webbläsare men genom att surfa genom tänstens sida har du en frame högst upp på sidan där du kan navigera till nästa webbplats. Jag har testat Mer-trafik.se och de kräver att du stannar på den aktuella webbplatsen i 10 sekunder för att du ska tjäna poäng för besöket. Andra sidor har något liknande för att “höja kvaliteten” på tjänsten. Ofta är det en 3/2-ratio på dessa tjänster vilket betyder att om du besöker 3 sajter så får du poäng som räcker till 2 besökare till din webbplats.

Gör man lite räkning på detta  så kommer man fram till att det maximala antalet besökare du kan få till din webbplats per dygn är 5760 (max 4 besökare/minut * 1440 minuter per dygn). Och dessa besökare är knappast unika då ingen av dessa tjänster har fler medlemmar än så. Vissa har en garanti att samma medlem inte kan besöka din sida oftare än en gång per timma. Det innebär att du aldrig kommer kunna förbruka dina intjänade poäng. Som du säkert förstått så är det omöjligt att komma upp i maxbesökarna eftersom det skulle kräva att du inte gör annat än att klicka dig vidare var tionde sekund, utan sömn.

Min åsikt är att det enda dessa tjänster ger dig är en massa värdelösa besökare som enbart är på din sida i några sekunder för att tjäna poäng för att själv kunna få värdelösa besökare. Det enda positiva jag kan se är att du har chansen att hitta andra webbplatser inom din nisch, som du kan kontakta och göra länkbyte med. Men då fungerar egentligen en Google-sökning minst lika bra.

Slutsats: Lägg istället din energi på att optimera din webbplats genom bra kod och bra länkbyten m.m.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *