Google tipsar om annonsplacering

Google har sedan några veckor skickat ut ett veckobrev till de som använder Adsense. Det handlar om hur man på bästa sätt får ut det mesta av annonserna på ens webbplats. min uppfattning är att informationen i veckobreven är ganska tunn och att de inte årin på djupet riktigt. Det är nog inte meningen att de ska heller, utan tanken är nog att tipsa om olika metoder som man sedan på egen hand får söka vidare kunskap om.

Det första veckobrevet handlade om testning av olika annonsplaceringar genom s.k. A/B-test. D.v.s. att man ger varannan besökare en annan annonsplacering för att utreda vilken av två alternativ som genererar flest klick eller ger mest avkastning.

I andra veckobrevet går de igenom fördelar med olika storlekar och färger på annonsenheter. Google skriver också att man bör få annonserna att smälta in i innehållet. Det ser jag som lite överraskande då jag hört att Google inte skulle gilla att man på detta sätt försöker dölja att det är annonser och inte sajtens redaktionella innehåll som visas.

Det tredje veckobrevet som skickades ut för några timmar sedan ger tips på var på sajten man bör placera sina annonser för bästa resultat. Här hänvisar de till den “värmekarta” som jag nämnt i ett tidigare inlägg.

Jag gillar det här initiativet av Google. Även om informationen i veckobreven är mycket övergripande så är tipsen och metoderna användbara och gör så att man vet vad man bör söka mer information om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *