Google Maps på resesajter

Google Maps API är en fantastisk grej för resesajter som inte har möjligheten att ordna fram bra och interaktiva kartor. Det kostar ju trots allt en hel del att utveckla en sådan funktion till enbart några få sajter. I dagsläget kräver inte heller något i gengäld för att man nyttjar denna tjänst. Framöver är det möjligt att de kommer “smeta ner” den med egen reklam likt den externa YouTube-spelaren.

En karta över resmålet med hotell och sevärdheter som omnämns på sajten är en otroligt bra service till besökaren. Det gör det lätt för dem att få en uppfattning om avståndet mellan bl.a. hotell och sevärdheter. Kort och gott ger det extra krydda åt sajten.

Jag använder själv Google Maps på flera av mina reserelaterade sajter. På några har jag dessutom placerat ut markörer som visar olika platser av intresse. Det jag ännu inte lyckats klura ut är hur man skapar olika sorters markörer beroende på oim det ett hotell eller en restaurang. Kanske finns det någon snäll läsare därute som kan dela med sig av den kunskapen. Här nedan är koden jag använder för att placera ut en markör.

Skapa markörer:

function createMarker(point,html) { var marker = new GMarker(point);
  GEvent.addListener(marker, "click", function() {
    marker.openInfoWindowHtml(html);
  });
return marker; }

En specifik markör:

var point = new GLatLng(53.56094, 9.96769);
var marker = createMarker(point,'<div style="width:150px: height: 25px;"><p>Schlachterbörse (restaurang)<\/p><p>Trevlig restaurang med nyslaktat kött.<\/p><\/div>')
map.addOverlay(marker);

2 kommentarer

 1. Åh, nu väckte du gamla minnen!

  Jag gjorde det här för ett par år sen, men nu kommer jag inte ihåg, och jag sitter på fel dator. Jag ska kolla när jag sitter på rätt dator om jag har koden kvar. Det var faktiskt inte speciellt svårt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *