Gammal pagerank

Den TBPR-export (Toolbar Pagerank) som skedde  natten till idag är enligt Magnus Bråth på Sökmotorkonsult ett gammalt värde. Det är den pagerank som var aktuell den 10 juni 2010 vilket alltså kan skilja sig markant från det dagsaktuella värdet för en sajt. Har du fått eller byggd många inlänkar det senasta halvåret är det alltså troligt att dessa inte alls är medräknade.

Både jag själv, men även andra, har observerat mycket små förändringar av pagerank. Något som jag tycker stödjer teorin om att ett gammalt värde har rullats ut nu. Det är såklart inget ovanligt att man ligger kvar på samma pagerank om man inte aktivt har jobbat med inlänkar till en sajt. Nu är det däremot fråga om sajter som jag skaffat många nya inlänkar till, vissa av dem extra starka.

Nu när kalabaliken, som denna TBPR-export medfört, så småningom lägger sig ser jag fram emot en period av ”vanlig positionsoptimering”.

9 kommentarer

  1. Instämmer, sitter som sagt själv med några sajter egentligen har högre pagerank.

   Något som är bra med pagerank är att det ibland underlättar länkbyten. Vissa stirrar sig blinda på PR.

  1. Om de kommer ifatt och visar 3 månader gamla värden så tror jag man kan fortsätta se hur en sajt ligger till, men man måste vara medveten om andra faktorer. Problemet nu är ju att PR-värdet släpar efter så mycket. Man ser m.a.o. hur sajten låg till för över ett halvår sedan. Mycket kan ha förändrats sedan dess.

 1. Vad gäller egentligen i senaste exporterna?

  Jag blev verkligen inte klok

  Vår domän http://domainz.se hade i årsskiftet en PR på 4, men blev i förra veckan ”straffad” ner till 1 och jag hade lite svårt att förstå varför, speciellt då folk länkar till oss som aldrig förr, och vi har även fått några länkar med lite högre PR. Riktigt nog så studsade vi upp igen till PR 3, men jag känner fortfarande att vi borde ha blivit straffade när vi har förbättrat vårt resultat, i det minsta legat kvar på Pr 4.

  Btw, var det inte någon Google anställd som uttalade sig här i förra veckan om att dom skulle lägga mer krut på PR nu? har letat men hittar inte artikeln tyvärr.

  Tankar mottages tacksamt!

  Vänligen,
  Fredrik Näs

  1. Hmm.. Konstigt beteende är det i alla fall att den droppar till PR1 och sedan stiger till PR3 som ändå är en försämring. Att den tappade en placering kan bero på att den pagerank som nu exporterats är från juni 2010. Många av de länkar ni fått kan ha tillkommit efter detta datum och inte räknats med.

   Efter en mycket snabb titt i Yahoo Site Explorer ser jag att ni har ~3000 inlänkar, varav jag direkt ser att några är från starka domäner. T.ex. InternetSweden och Disruptive. Det borde inte råda något tvivel om att domänen är trovärdig, vilket talar emot en bestraffning.

   1. Vi får se om det har stabiliserat sig nu, eller om det kommer att svaja några dagar till, Om det är stabilt nu, så får vi väl se vad som händer nästa gång, jag hoppas verkligen att det inte tar lika lång tid tills nästa.

    MVH
    Fredrik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *