TBPR-export januari 2011

Ungefär 9 månader efter den senaste exporten (april 2010) kom alltså en, för många, efterlängtad uppdatering. Det “roliga” denna gång var att jag var ganska förberedd på den. Förvarningen hade jag fått från Googleprupdate.com, som nu har vuxit i trovärdighet i mina ögon. Det finns många halv- eller oseriösa pageranktjänster här ute på nätet. Nu verkar det dock som att de faktiskt har den samlade kompetens som de utger sig för att ha.

Det jag märkt med denna export är att det verkar vara svårare att komma upp i lite högre pagerank är tidigare. Jag har några sajter som stannat på PR3 trots att de borde skuttat upp till PR4. Den stora händelsen för egen del är att min gamla trotjänare Wasabi.nu halkat ner till PR3, efter att ha legat på en stabil PR4 under många år. Den har t.o.m. varit uppe på PR5 under en kortare tid.

Min tidigare gissning var inte helt rätt. Bilsemester.net steg t.ex. bara till PR3 och Wedholm.net fick ingen femma utan verkar ligga kvar på PR3.

Slutligen en liten brasklapp: Pagerank är inte allt i SEO-världen. Det är en av många faktorer Google väger in för att ranka en sida.

4 kommentarer

  1. Hmm verkar vara stendött för min del, händer inte mycket. Men kanske ploppar till snart. Hoppas mest att en undersida ska få lite pr. Att den idag är gråfärgad trots att den är bäst kodad och har mest relevant text på sidan är för mig ett mysterium nämligen.

  2. Jag läste någonstans i kväll, kommer inte ihåg var, att det verkar bara vara webbplatser som är äldre än nio månader som fått PR eller fått den förändrad, stämmer det?

    1. Ja det verkar vara så eftersom den pagerank som nu rullats ut är från juni 2010. Kan det varit på Sokmotorkonsult.se du läste det? Om det bara är data fram till 10 juni 2010 så borde det betyda att webbplatser som startades efter detta datum inte finns med i denna export. Inte heller länkar man fått efter detta datum borde finnas med i beräkningen av pagerank.

  3. Jag tycker det verkar vara relativt enkelt att nå en trea, åtminstone om man bygger seriöst och fyller på med content rätt regelbundet. En fyra är lite mer tricky och kräver ett gäng starka inlänkar med hög trust, medan hoppet från fyra till fem verkar vara mycket längre än från tre till fyra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *