Gällivare på Google Maps

Att Gällivare flyttats till fel ställe på Google Maps har uppmärksammats både på webben och i radio de senaste dagarna. Google ska ha informerats om detta redan i juni men ännu har inget hänt. Det borde vara ett 5-minutersjobb att rätta till koordinaterna för namnet ”Gällivere” så att det ligger på rätt plats på kartan, men icke. Lotta Bromé i P4 Extra försökte även nå Google på telefon men möttes av en telefonsvarare. Det är alltså inte bara webmasters som har problem med Adsense som ignoreras av storföretaget.

Den 4 juni lyckades dock Svenska Dagbladet få kontakt med Google Sveriges kommunikationschef. Han meddelade då att de arbetar på problemet. Och som ni märker, fyra månader senare jobbas det fortfarande på att hitta de rätta koordinaterna.

Själv upptäckte jag för några dagar sedan att sjön Boren i Östergötland numera heter Roxen, precis som den riktiga sjön Roxen som ligger 2 mil österut.

EDIT 2010-12-10: Även Nässjö är felutmärkt. Namnet är placerat ungefär 10 kilometer sydöst om tätorten.

2 kommentarer

  1. Så sant. Företag som gör sig av beroende av gratislösningar som Google Maps, Analytics, WordPress m.m. har ju ingen möjlighet att ställa krav när det strular. Något man kan göra om man köper en tjänst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *