Första gången med mobilt bredband

Nu har jag gjort debut som användare av mobilt bredband. Det var inte riktigt lika spännande som den sexuella debuten men det finns vissa likheter. Saker och ting flyter inte på riktigt lika bra som man är van vid, och det blir lite nervösa avbrott i anslutningen då och då. Skall förtydliga att jag surfat i mobilen en tid, men att det är nu första gången jag stoppat in den på riktigt (i datorn alltså).

Jag kan inte förneka att det är väldigt smidigt att kunna koppla upp sig i stort sett var som helst och samtidigt använda netbooken istället för den lilla pekskärmen på mobilen. Jag skulle däremot aldrig säga upp min fiberuppkoppling för att gå över till mobilt bredband på heltid. Hastigheterna är skrämmande låga på många håll och få har väl turen att bo mitt under en 3G-mast. Om det nu skulle hjälpa. 100 Mbit is the shit!

HTC Wildfire mobilt bredband guide

Eftersom jag tyckte det var lite komplicerat att dela mobilt bredband till datorn kommer här en liten guide.

Om du kopplar in din HTC Wildfire som diskenhet på datorn så går du till mappen “Tools” på telefonens enhet. I denna mapp hittar du filen HTCDriver_2.0.7.17.exe. Denna fil använder du för att installera drivrutinerna på din dator.

När du gjort det så ska datorn känna igen maskinvaran (telefonen) när du kopplar in den. När telefonen är inkopplad och känns igen så går du in på inställningarna för “Trådlöst och nätverk” på telefonen. Aktivera både det mobila nätverket och delning av mobilt nätverk. Då ska det dyka upp en ny nätverksanslutning (HTC Remote NDIS based Device) på datorn.

5 kommentarer

  1. Jag tycker mitt från Tele2 funkar ganska bra faktiskt. Det var segt till en första början men blev bättre. Men som sagt, jag skulle inte ge upp den fasta anslutningen för detta.

  2. Har varit iväg på lite projekt runt om i Sverige och fler kommer det bli under hösten. Fick ett mobilt bredband från Telenor eftersom alla hotell inte erbjuder wifi (av någon sjukt konstig anledning). Tycker det fungerar bra, dock inte en ersättare för en fast lina. Blir inte att gå helt mobil med andra ord. Något skumt som skedde när jag installerade den lilla pinnen var att den avinstallerade mitt antivirusprogram och installerade mcafee istället.

  3. Jag har ett mobilt bredband, som jag använder när jag är på resande fot. Riktigt smidigt, men det ersätter absolut inte den fasta uppkopplingen hemma, även om jag är begränsad till 8mbit/s där.

    Jag gillar inledningen i ditt inlägg också, riktigt skönt skrivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *