Domäner fördelat per TLD

Mitt innehav av domäner har ökat kraftigt de senaste åren och här tänkte jag presentera hur de fördelar sig på olika toppdomäner. Det är en spretig fördelning över toppdomäner men med en naturlig tyngdpunkt på .se. Långt ifrån alla innehåller någon webbplats, de ligger med andra ord bara och skräpar för tillfället.

Tack och lov har jag tillåtit något tiotal löpa ut, men jag har faktiskt aldrig sålt någon domän. Några domäner har jag registrerat för att kanske kunna sälja dem för några gånger årsavgiften framöver, men jag jobbar inte aktivt med att försöka sälja dem.

Här kommer mina domäner fördelat per TLD:

 • .be (2)
 • .co.uk (1)
 • .com (5)
 • .dk (3)
 • .eu (9)
 • .me (1)
 • .net (3)
 • .nu (4)
 • .pl (1)
 • .se (55)
 • TOTALT (84)

Usch, 84 st! Jag måste tillåta mig att släppa fler av dem framöver. För att trösta mig lite så är 20 st .se-domäner registrerade i höstas under City Networks domänrea.

Hur många domäner sitter ni och ruvar på? Är det många som dessutom ligger helt oanvända i väntan på bättre tider?

9 kommentarer

 1. Sitter på max 15 stycken, varav 10 är (nästan!) fullt utvecklade. Får man fråga varför du har en .pl-domän? LOL :D

  1. Det är bra att hålla igen på registreringarna och ha en hög andel utvecklade domäner. jag har inte kunnat hålla mig borta från registreringsformulären när det varit rea. Domännamnet var upptaget under alla andra TLD:er, därför fick det bli .pl :) Det var förövrigt min andra domän jag registrerade.

 2. Ja, shit vad domäner man har. En del är outvecklade men flertalet börjar ta form.
  Kör hårt mannen!

  Petter

 3. Oj, “bara” 84 st.. jag trodde ni som var duktiga på SEO satt med över hundra domäner – minst. Ack så fel man kan ha ;) själv har jag 14 domäner varav jag ska utveckla sidor på kanske hälften av dom.

  1. Det är helt klart en fördel att sitta på många domäner och länka mellan relevanta “stödsajter”. Det ger en bra skjuts vid sidan av länkbyten. Det är också bra att ha många domäner/sajter när man gör just länkbyten. På så sätt kan man lätt göra 10 byten åt gången istället för att göra enstaka länkbyten vid varje kontakt.

   Med sju sidor kommer du en bra bit om du siktar på att göra länkbyten. Använder du dem däremot för att stötta varandra kommer du inte så långt med 7 sajter, om de inte blir väldigt starka och är relaterade till varandra.

 4. Jag har inte så många faktiskt, mest beroende på att jag varit anställd inom SEO under en lång period och då inte fått lov att bedriva någon konkurrerande verksamhet, och duktig som man var höll jag mig till det. Nu som “egen” (eller i en annan bransch, för närvarande) har jag dock börjat köpa lite. Men eftersom jag vet hur mycket onödigt andra köper, har jag varit väldigt restriktiv med flit… Än så länge, flippar säkert efter ett tag med, det brukar ju vara så…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *