Det studsar ordentligt på SERP:en

Det var ett tag sedan jag skrev det senaste inlägget om Smuggla.se, min sajt om ögonoperationer. Det inlägget handlade om att sajten hoppade upp och ner bland sökresultaten. Detta inlägg kommer att handla om samma sak eftersom detta studsande fortsätter. Grafen nedan är från GSERP och visar toppar på position kring 100 och dalar kring position 15.

Grafen visar perioden 10 juni till 16 november.

Jag har aldrig tidigare varit med om en sajt som studsat så här mycket. Sajten fick inledningsvis ganska mycket inlänkar (från mina andra sajter) vilket tillsammans med överoptimering kan vara orsaken. Det verkar som att Google försöker testa vad sajten går för. Den får en tid i ”rampljuset” på SERP #2, uppfyller inte Googles förväntningar och skickas mycket långt bak. Något som upprepats många gånger som ni ser.

8 kommentarer

  1. Jag har i dagsläget exakt samma problem med 3 sajter, jag har bloggat om det och försökte hålla statistik när de åkte upp och ned men det var inte möjligt.. http://olof.nu/blogg/sajter-som-svajar-i-serpen/

    Detta är ett riktigt irriterande problem och jag har nog precis som du gett för många inlänkar i början och överoptimerat. De två sajterna är rena minisajter med ~2 undersidor medans den andra i dagsläget har runt 30 sidor. Hur ska man egentligen bete sig för att detta ska sluta? Framme några dagar, borta några dagar.

    Vi måste hitta en lösning så att vi slipper detta problemet. I våras hade jag en tandblekningssajt som var borta i en månad men när den väl var tillbaka återupprepades det inte heller. Här handlar det dock inte om månader utan dagar den får i rampljuset och tvärt om.
    Jag har testat att ändra och lägga till lite content men det har inte funkat än så länge vad jag har märkt. Kanske ändra om seon till en sämre? :P

  2. Herregud vilken dans. Har ärligt talat ingen aning om vad som skulle kunna få den att studsa såhär, men jag tror att det måste mer till än Nabil säger.

  3. Sajten är 11 månader gammal och låg ganska stablilt på serp 2 fram till i februari i år. Jag tycker den borde landat för flera månader sedan. Att jag skaffat för många i början är jag osäker på är orsaken. Jag har gjort på liknande sätt med flera andra sajter och de har hållit sig stabila, inga problem alls.

  4. Lider av samma problem. I mitt fall har jag byggt länkar för snabbt :) Men enligt siteexplorer ligger du inte ens i närheten av så många länkar. Så jag tror din hopp beror på något annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *