.cn och .hk är populära spamdomäner

Den kinesiska toppdomänen (.cn) har blivit otroligt populär. På bara ett år ökade antalet registrerade domäner från 2 miljoner till 10 miljoner. För ett halvår sedan gick Kina om Tyskland i antal registrerade domäner och var då uppe i 11,4 miljoner domäner. Den tyska toppdomänen (.de) var i många år den populäraste landsdomänen (ccTLD). ccTLD = Country Code Top Level Domain.

Toppdomänerna .cn och .hk är också väldigt populära bland spammare. Hela 11,8% av .cn-domänerna är enligt McAffee spamdomäner eller innehålller webbplatser som kan vara skadliga att besöka. Det betyder att ungefär 1,3 miljoner kinesiska domäner är spamdomäner! Tekniskt sett har de ännu fler spamdomäner eftersom Hong Kong numera är en del av Kina. 19% av Hong Kong-domänerna beräknas vara spam eller farliga på annat sätt.

Dilemmat med .cn domänerna är:

  • Vill du ranka bra på sökmotorer (Google) i Kina ska du inte skaffa en .cn-domän för att undvika att bli sämre rankad p.g.a. spamryktet.
  • Vill du ranka bra på sökmotorer som drivs av kinesiska staten ska du skaffa en .cn-domän för att undvika statlig bestraffning.

3 kommentarer

  1. Undrar om det är någon mening att skaffa en domän sex.ch, vad säger du om det är lönt att fixa det, kan man tjäna några pengar på detta??
    Dennis

  2. Jag tror alla sex-domäner är värda att satsa på. Sex.com lär nog vara en av de mest värdefulla domänerna och sex med vilken toppdomän som helst tror jag är värdefull. Kineser är väl inte mindre sexuella än andra :) dessutom finns det 1400 miljoner av dem…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *