Chicagoguiden rustas upp

Efter den med mina mått saftiga domänfakturan på 1500 kr började jag fundera på om jag skulle göra mig av med några av domänerna för att spara pengar. Jag funderade på att låta Chicagoguiden.se löpa ut men ångrade mig efter ett tag. Jag tror nog att sajten kan komma att bli inkomstbringande om jag bara lägger lite energi på den, både innehålls- och SEO-mässigt.

Den nya sajten bär samma kostym (läs design) som flera andra av mina resesajten, allt för att spara tid. Jag har nu tripplat antalet sidor på sajten, från en till tre. Men det är bara början. Målet är att den ska ha åtminstone 10 sidor och 10 inlänkar (från andra än mina egna sajter) innan året är slut. Då kan den nog få skapligt med besök, om inte på premiumsökord så genom den “långa svansen“. Målet i dagsläget är att göra den självförsörjande, d.v.s. att den ska betala domänkostnaden på 178 kr (.se/.com). Det blir en genomsnittlig daglig inkomst på 50 öre, vilket inte borde vara så jäkla svårt. Att den hittills i år dragit in 2 kronor och 9 öre hör inte hit :)

6 kommentarer

  1. Jag tror att du skulle tjäna på en mer kommersiell prägel och t.ex. tipsa om hotell, flyg och även undersöka termen “resa till chicago” för att på så vis kunna lägga in affiliate-inkomst. Nu har jag dålig koll på ersättningen men försäljning av 1 st flygbiljett lär väl täcka in kostnaderna?

  2. Tanken är att så småningom få in mer affiliate på sajten, annonser för hotell och flyg. Jag har funderat på hur bra upplägget egentligen är på den designen jag använt så mycket. Två kolumner med adsense och innehåll i mitten. Visst är det “användarvänligt” när annonserna inte stör innehållet så mycket, men det kan helt klart ha effekt på klickfrekvensen.

    På besikta-bilsen ser jag att du kör den stora Adsense-boxen högst upp på innehållsdelen. Jag har aldrig använt det formatet just eftersom jag tycker att det stör innehållet för mycket. Men det är säkert mycket bra för klickfrekvensen. Jag får ta mig en ny funderare och testa desigen. Eftersom jag använder den på ett tiotal sajter vill jag att den ska ge bra utdelning.

  3. Visst är reseguider det roligaste? :)
    Själv så har jag upplevt en välidgt hög klickfrekvens på med tre kolumner där det är två små till höger. Alltså först en stor med text, nr två till höger med adsense och nummer tre helt till höger med små bilder och evt en karta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *