Nära att tappa gnistan

För några dagar sedan kändes det som att jag höll på att tappa gnistan för mina sajter. Jag orkade inte riktigt ta mig för något arbete med dem utan det blev mest lite slösurfande på Analytics och Adsense. Jag tror det berodde på att intäkterna har sviktat lite på sistone. Jag som gärna vill se evigt stigande kurvor i graferna blev nog lite däven av det. Igår lördag hade jag några timmar över och tog mig med ett hårt grepp i kragen. Jag fick en hel del gjort och nu är mina sajter ungefär fem sidor rikare. Utöver det lade jag upp affiliatelänkar på sidor som fortfarande saknade det. Jag har dessutom kommit under fund med att jag numera navigerar runt utan större problem i Tradedoublers kontrollpanel. Den som var så svårnavigerad i början.

Känner ni också att ni tappar glöden då och då, och har ni några knep för att motivera er och komma tillbaka på rätt spår? För min egen del handlar det nog främst om att bara tvinga sig. Öppna en sajt i webbläsaren samt Notepad++ så är jag snart igång. Det är den lilla vägen dit som är så svår ibland.

7 kommentarer

 1. Mitt problem är liknande och består av att jag har en intressenivå likt en femåring. På så vis har jag en tendens att arbeta 24/7 med ett nytt projekt för att någon dag eller vecka senare tappa intresset fullkomligt. Av den anledningen är mindre nischsajter ganska smidiga eftersom i takt med att sajten närmar sig nivån för godkänt så försvinner intresset.

  Precis som du skriver så finns där inte särskilt mycket man kan göra utan det handlar om att ta sig i kragen. Ofta återvänder intresset efter några veckor och då vore det trist att ha lämnat projektet. Saken är den att när man väl tar tag i det så blir det ganska kul – likt en fest man från början inte vill gå till.

 2. ”likt en fest man från början inte vill gå till.” – väldigt bra beskrivning faktiskt!

  Har själv varit nära flera gånger… Eller nära å nära. Vissa sajter får helt enkelt inte den kärlek de skulle behöva för att dra in pengar. Jag ska börja gå efter uttrycket ”kill your darlings”, dvs lägga ner de där projekten som tar tid och inte ger något.

 3. Beror lite på ambitionsnivån man har. Själv tar jag helt enkelt paus när intresset börjar ta slut. När det kommer tillbaka en liten gnista blir dessto mer utfört. Då brukar det gå bara av farten och alla mina sajter får extra tillsyn. Som i helgen till exempel då jag lanserade två nya sidor. :)

 4. Att inte ha någon motivation till att jobba är något som tyvärr händer mig ofta. Ibland blir det hela kvällar då man sitter och försöker tvinga sig själv att göra något, dock slutar det alltid med ett par timmar slösurf. Då är det faktiskt bättre att gå ifrån datorn och försöka fånga tillbaka gnistan på något annat sätt.
  Annars är det precis som Stefan säger att man måste ta sig i kragen och nästan tvinga sig att göra något. Jag tappar ofta gnistan när jag har för mycket att göra, man får ingen ro att jobba med sida A då sida B och C måste fixas också. Negativ stress?

  Sen håller jag också med Stefan att minisajter är ett bra alternativ. De gör man oftast klart under en kväll och sedan är det bara att jobba vidare med inlänkar. När väl de första sales trillar in får man garanterat småkickar som får en att jobba vidare.

 5. Alla har vi varit i svackor! Och det är helt normalt, jag känner inte en enda som bara gett upp. Se det som något positivt istället, det är alltid roligare att gå uppåt än neråt. För när man redan är nere så är det svårt att gå ner ytterligare…

 6. Jag är precis som Stefan (Nilsson), järnet i några veckor men när det börjar närma sig slutet blir jag otroligt omotiverad. Men det var en bra metod du beskrev, ner med huvudet och upp med baken och så stångar man vidare bara.

 7. Mitt problem är att det oftast känns tråkigt innan jag väl kommer igång. När jag dock satt igång brukar det vara svårt att slita sig. Sen hänger mycket på ens inkorg tycker jag. Senaste veckorna har det mest varit negativ feedback och vid ett tillfälle faktiskt ett dödshot. Men samtidigt ser jag trafiken öka och kundbasen är för tillfället stabilt så känns ändå okej. Men skulle nog behöva komma igång med något nytt projekt, ska börja leta vettiga domäner antar jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *