SEO-vänligare innehåll med bilder

Panda

Googles Panda-uppdatering syftar till att höja kvalitén på det som visas i sökresultatet, samt att straffa innehållsbondgårdar (content farms). Driver du en vanlig sajt med egna (unika) texter som du känner dig hyfsat stolt över har du säkert inget att frukta. Driver man en sajt som är till för besökarna är en kombination av texter och bilder ofta en självklarhet.

Bilder kan vara ett sätt att krydda onpage-optimeringen lite. Bilderna låter dig t.ex. dra nytta av sökord i alt-attributet. Det ger också ett seriösare intryck för Google om dina sidor innehåller en kombination av text och bild.

Ibland kan det vara svårt att få tag i passande bilder. Det kan t.ex. handla om att man som jag driver ett antal reseguider om olika resmål. Några av de resmål jag har en sajt om har jag aldrig besökt personligen och har därmed inga egna fotografier. Jag brukar scanna av Wikipedia-artiklar som handlar om staden eller landet. Då och då kommer man över bra bilder som är “public domain”. D.v.s. fritt får användas oavsett syfte. Det finns dessutom många bilder som har en CC-licens, vilket gör att man måste nämna och ge erkännande åt fotografen för att använda den. Även på Flickr finns det gott om CC-licensierade bilder, om inte alla är det. Vet inte så noga när det gäller Flickr.

Ikväll tog jag mig tid att höja kvalitén på några Infoz-artiklar genom att lägga till bilder. Infoz är en sajt som skulle kunna bli attackerad av den arga Pandan.

6 kommentarer

  1. En sak som du säkert känner till, men kanske inte alla läsare, är att man rätt snabbt och enkelt kan få tag på licensfria bilder genom den avancerade bildsökningen i Google. Den är inte 100procentig, så man bör dubbelkolla (speciellt när det kommer till Flickr av nån anledning), men helt klart en gyllene utgångspunkt i mina ögon. Gratis bildbanker kan ibland också göra en del av jobbet.

  2. Eftersom jag skapar väldigt många hemsidor och ofta får förfrågan att skaffa fram relevanta bilder till dem så har jag laddat upp cash till diverse stock-sajter. Det är att rekommenderar. Ett varningens finger till att screena dessa sidor för länge, mycket tid kan dödas genom att titta igenom ett arkiv på miljontals bilder bara för att hitta “rätt” bild för en tia.

    1. Jag tror att bilder kan minska risken att Google stämplar en content farm som just det. Texterna bör såklart vara långa (500 ord) och skapligt välskrivna. Bilder i text är vanligtvis väldigt uppskattat av besökarna vilket Google borde använda som tecken på kvalitet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *