Blogg med flera skribenter

Under tiden som jag skrev det förra inlägget fick jag en idé. Det började med att jag tänkte mig en nättidning med flera skribenter som administreras med WordPress. Sedan dök en idé om ett samarbete med andra bloggare inom SEO/affiliate/e-handel upp. Individuella annonsintäkter skulle sedan fungera som morot för dem som skriver för bloggen. På så sätt kan man från start få ett större antal deltidsskribenter utan att behöva anställa dem i ett företag. Alla skriver så mycket de orkar eller har tid med och förhoppningsvis blir det så att de som jobbar mest också tjänar mest. Ingen orättvisa med andra ord. Alla får det de förtjänar.

Den lösning Pusha kör med, som låter medlemmarna tjäna annonspengar på Pushas sajt skulle i så fall kunna tillämpas på denna form av samarbete. Alla skribenter har, eller skaffar, ett Adsensekonto. Därefter lägger man upp en Adsensekod i varje inlägg, men sätter ett individuellt pub-ID beroende på vem som skrivit artikeln/inlägget. På så sätt skulle alla kunna finna en drivkraft att skriva många men också intressanta artiklar till den gemensamma bloggen (eller tidningen).

Nu var detta en spontan tanke som säkert behöver en god natts sömn. Imorgon kanske den inte låter lika bra längre :) Har ni några tankar kring detta?

5 kommentarer

  1. Ett ganska vanligt koncept att flera olika bloggare med samma intresse går ihop, och det fungerar ibland riktigt bra! Se bokh*ra.se till exempel.

    Ingen dum idé alltså, fortsätt gärna spåna och skriva om den!

  2. Finns ju även många av dessa sidor som har flera bloggar på samma sida eller hur man nu ska uttrycka det. Har försökt ”skapa” ett liknande med ett par vänner för något år sedan men tråkigt nog har man inga vänner som gärna bloggar. Men hade varit skoj tror jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *